MEB Bakanı Çelik hakkında büyük iddia

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, 2002'de çıkan ?Türkiye'de Değişim, Demokrasi ve Aydınlar? adlı kitabında Atatürk'ü Humeyni ile bir tuttuğunu iddia etti.

-Gazalcı, ?Atatürkçülüğü, ulusalcılığı, bilimi kabul etmeyen bir Milli Eğitim Bakanı'yla karşı karşıyayız. Açık olmayan, Laik Cumhuriyeti, Atatürkçülüğü, ulusalcılığı içine sindiremeyen bir Ulusal Bakan? dedi.

ANKARA(ANKA)- CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, 2002'de çıkan ?Türkiye'de Değişim, Demokrasi ve Aydınlar? adlı kitabında Atatürk'ü Humeyni ile bir tuttuğunu iddia etti.

Gazalcı, yaptığı basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, 2002 yılında yayımlattığı, ?Türkiye'de Değişim, Demokrasi ve Aydınlar? adlı kitabını eleştirdi.

Gazalcı, Çelik'in lise 3'üncü sınıflarda okutulan, devrim tarihini (İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi) değiştirerek, Kurtuluş Savaşı gerçeklerini ve Atatürk'ün yaptıklarını nasıl çarpıttığını belgelerle ortaya koyduğunu savundu.

KENDİ GİBİ DÜŞÜNEN, EHLİYETSİZ KİŞİLERİ GÖREVE GETİRDİ

Çelik'in Bakanlığı döneminde Atatürkçü eğitim yöneticilerini çeşitli gerekçelerle görevden uzaklaştırarak, yerine kendisi gibi düşünen, ehliyetsiz kişileri yönetici yaptığını ifade eden Gazalcı, ?Atatürkçülüğü, ulusalcılığı, bilimi kabul etmeyen bir Milli Eğitim Bakanı'yla karşı karşıyayız. Açık olmayan, laik Cumhuriyeti, Atatürkçülüğü, ulusalcılığı içine sindiremeyen bir Ulusal Bakan? dedi.

Gazalcı şöyle dedi: ?Bakan kitabında ortaya koyduğu gibi, Atatürk'ten, devrimlerinden rahatsız. Atatürkçü milliyetçilik anlayışı kişisel bir tercih değil. Anayasamızın başlangıcında belirtilen temel bir ilkedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber