Sosyal Güvenlik'te yetki değişikliği

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı maddelerini iptalinin ardından seçim sonrasına kalan Sosyal Güvenlik Reformu'nda yer alan acil düzenlemeler yönetmeliklerle yaşama geçiriliyor. Bu kapsamda, emekli ve malullük aylığı alan kişilerle bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu fertlerin muayene ve tedavilerini Sosyal Güvenlik Kurumu yürütecek.

ANKARA(ANKA)-Anayasa Mahkemesi'nin Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı maddelerini iptalin ardından seçim sonrasına kalan Sosyal Güvenlik reformunda yer alan acil düzenlemeler yönetmeliklerle yaşama geçiriliyor. Bu kapsamda, emekli ve malullük aylığı alan kişilerle bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu fertlerin muayene ve tedavilerini Sosyal Güvenlik Kurumu yürütecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, emekli ve malullük aylığı bağlananlara yönelik yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle, söz konusu kişilerin tedavilerini kapsayan düzenlemeleri Emekli Sandığı yerine Sosyal Güvenlik Kurumu yürütecek.

Yapılan değişiklikle, muayene ve tedavinin yapılacağı sağlık kurum ve kuruluşlarını Sosyal Güvenlik Kurumu belirleyecek. Yapılan değişikle ayrıca, birinci ve ikinci basamak resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca yapılacak işler Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğindeki usul ve esaslara uygulanacak. Kaplıca ve içmece tedavisi için, kan ve kan ürünlerine, çeşitli ortez, tıbbi malzeme ve cihazlar için ödenecek bedeller ve bunlara ilişkin usul ve esaslar Kurumca belirlenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber