Polis dövenler okumuş çocuklar...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derbi'de polisi dövenler, okumuş çocuklar çıktı! Biri üst düzey yönetici, çoğu üniversite bitirmiş

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada tribünlerde meydana gelen olaylara ilişkin gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.

Derbi maçtaki olayların ardından gözaltına alınarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen Ertan Y, Mahmut T, Yılmaz T, Murat A, Gökhan G, Zafer E, Süleyman A, Sinan B, Cahit M, Gökhan O, Fatih B, Çağatay G, Uğur K, Hakan E. ve Can T'nin polisteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, haklarında "devlet malına zarar vermek" ve "polise mukavemette bulunmak" suçlarından işlem yapılmak üzere Şişli Adliyesi'ne gönderildi.

Çoğunluğu üniversite mezunu olduğu bildirilen şüpheliler arasında bulunan Yılmaz T. ve Süleyman A'nın, 7 yıl önce Galatasaray ile Leeds United takımları arasında oynanan futbol karşılaşması öncesi Taksim'de çıkan ve 2 İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin dava kapsamında yargılandıkları belirlendi. Ayrıca, polise sandalye ile vurduğu tespit edilen Ertan Y'nin bir şirketin bayiliğini yaptığı, Mahmut T'nin de başka bir şirkette üst düzey yönetici olduğu anlaşıldı.

BİR POLİS KÖR OLABİLİR

Polis yetkilileri, olaylarda yaralanarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan polis memuru Ürfet Çabuk'un gözünde yüzde 80 görme kaybı oluştuğunu ve bugün ameliyat edileceğini belirttiler.

İstanbul Valisi Muammer Güler, dün yaptığı açıklamada Galatasaray- Fenerbahçe maçındaki olaylar sırasında bir polis memurunun gözünden yaralandığını ve büyük oranda görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber