Memurların eylemi İstanbulda trafiği felç etti..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikasına (Yapı-Yol Sen) üye kara yolları çalışanları, köprü ve otoyollarda iş yavaşlatma eylemi başlattı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişelerinde çalışan sendika üyeleri, saat 14.00'ten itibaren iş yavaşlattı.

Burada bir basın açıklaması yapan Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Tapu Kadastro ve İller Bankasında çalışanlara ek ödeme yapılmasına ilişkin bir yasa taslağının TBMM gündeminde olduğunu, bu taslağa Karayolları ile Bayındırlık ve İskan müdürlükleri çalışanlarının da eklenmesini istediklerini kaydederek, bugün Türkiye'nin her yerinde Karayollarına bağlı iş yerlerinde iş bıraktıklarını, otoyol ve köprülerde ise iş yavaşlattıklarını söyledi.

Tekin, ''Bu eylemlerde halkımızın mağdur edildiğini biliyoruz ama eylemleri insanca yaşayacak ücret alıncaya kadar sürdüreceğiz'' dedi.

Sıkıntının nedeninin kurumlar arası eşitsizlik ile çalışanları mağdur eden iktidar ve çalışanlarının taleplerini dikkate almayan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı olduğunu savunan Tekin, haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdürecekleri dile getirdi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki iş yavaşlatma eylemi gişelerde yığılmaya neden olurken, bazı sürücülerin eylemi desteklediği, bazılarının ise mağduriyetlerini dile getirdiği gözlendi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki iş yavaşlatma eylemi, saat 17.00'ye kadar sürecek.

Öte yandan, Mahmutbey ve Çamlıca otoyol gişelerinde başlatılan iş yavaşlatma eylemi de araç kuyruklarına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber