Eski hakem Cem Papila , CHP'den adaylık için başvurdu

Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski hakemlerden Cem Papila, milletvekilliği adaylığı için CHP'ye resmen başvurdu. Olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçının ardından Beşiktaş taraftarlarınca tepki gösterilen Papila, Beşiktaş taraftarının yüzde 70'inin sosyal demokrat düşünceye sahip olduğunu söyleyerek, destek göreceğinden endişesinin olmadığını belirtti.

Cem Papila, aday adaylığı başvurusunun ardından ANKA'ya açıklamalarda bulundu. Papila, niçin CHP tercihiyle ilgili olarak "Ben hakemlik öncesinde siyasetin içindeydim. 1994 yılında Zonguldak'ta yaşarken, Kilimli beldemizde aday adayı oldum. 1996 yılında da CHP'den belediye başkanı adayıydım. Fakat bir tesadüftür, bilemiyorum ama ara yerel seçim bittikten 20 gün sonra ben profesyonel lig hakemi oldum. Profesyonel lig hakemliğinin siyaset ile birlikte gitmesi mümkün değil, o sebeple bir süre siyasete ara verdim. Ekim ayında hakemliği bırakınca tekrar siyasete kaldığım yerden devam etme kararı verdim" diye yanıtladı.

Milletvekilliği konusuna "hizmet" yönüyle baktığını ifade eden Papila, "Aday olmamın sebebi hizmet amacıyladır. Herhangi bir pazarlığım, bu anlamda herhangi bir önyargım yok ama seçilmek de seçilememek de var. Aday olarak tespit edildikten sonra seçimi kazanmak çok daha önemli. Ama netice nasıl olursa olsun önemli olan hizmet" dedi.

Zonguldak'tan aday adaylığı için başvurduğunu ifade eden Papila, CHP ve DSP'nin seçimlerde işbirliği yapacak olmasını da şu sözlerle değerlendirdi:

"Bu işbirliği Türkiye'de önemli bir rüzgar oluşturacak. Zonguldak'ta çok daha fazla fark edilecek bu. Çünkü Zonguldak'ta gerçekten DSP'nin ağırlığı var. Uzun dönem Ecevit, Zonguldak milletvekili idi. Ama burada önemli olan her iki örgütün olumlu bakacağı, peşinden sonuna kadar gideceği adayları tespit etmek, parti de bu konuda çalışmaları yapıyor. Umarım hayırlı bir sonuç çıkar."

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA MESAJ

Papila, olaylı Beşiktaş-Samsunspor maçının hatırlatılması üzerine spor ve siyasetin ayrı şeyler olduğunu söyledi. Papila, Beşiktaş taraftarının yüzde 70'inin sosyal demokrat düşünceye sahip olduğunu söylerken, Beşiktaş taraftarlarının kendisine destek olacaklarına inandığın belirtti. Papila, şöyle dedi:

"Beşiktaş-Samsunspor maçında verdiğim kararların milletvekilliği adaylığım konusunu olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. İki işi birbirine karıştırmamak lazım. Ben hakemken, hakemlik yaptım. Siyasetçiyken de en iyisini yapmaya çalışacağım. İcraat yapan insanların hata yapması gayet mümkün. Kaldı ki hakemlik hataya her zaman açıktır. Beşiktaşlı taraftarların bana olumlu bakacağını düşünüyorum çünkü Beşiktaşlı olmak demek dürüst olmak, doğru bildiğini inandığını yapmak demektir ve bende doğruyu yaptım. Kuralları uygulamak bana göre doğru olandı. Ama sonuçları öyle oldu. Keşke olmasaydı. Aslında çokta mutlu değilim ondan dolayı ama ben Beşiktaşlı taraftarların beni destekleyeceğini inanıyorum."

NE OLMUŞTU

2003 - 2004 sezonunda 25 Ocak 2004'te oynanan Beşiktaş - Samsunspor maçında hakem Cem Papila, Türk futbol tarihinde ilk kez Beşiktaşlı 5 futbolcuya kırmızı kart gösterdi ve maç 4-1 Samsunspor lehine iken 84. dakikada tatil edildi. Bu maçın ardından, Beşiktaş 11 puan farkla önde giderken, yaşanan travma nedeniyle Fenerbahçe şampiyon oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber