Vali yardımcısı ve il müftüsüne 'kutlu doğum haftası' cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'deki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sonrası başlatılan soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek, sorumlu görülen görevliler hakkında çeşitli idari cezalar uygulandığı bildirildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Denizli Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği ile Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde, Atatürk İlköğretim Okulunda kadınlara vaaz verilmesi ve dini söyleşi yapılmasıyla ilgili başlatılan incelemenin tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, herhangi bir görevi bulunmadığı halde, kutlama programına katılarak kişisel görüşlerini açıklayan Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e bu davranışı nedeniyle ''yazılı uyarı'' cezası verildiği ifade edildi.İl Müftüsü Mehmet Köse'nin kutlama programının hazırlanması ve icrasında ''görev, yetki ve sorumlulukları tam olarak belirlemediği, denetim görevini ihmal ederek, ortaya program dışı uygulamaların çıkmasına sebebiyet verdiği'' kaydedilerek, bu nedenle ''uyarma'' cezasıyla cezalandırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, ''dini irşat'' programını kaymakamlık makamının onayını almaksızın Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde düzenlediği, yetkili birimlerden usulüne uygun izin almadan da Atatürk İlköğretim Okulu toplantı salonunu kullandığı gerekçesiyle Tavas İlçe Müftüsü Duran Turgut'a 1 yıl ''kademe ilerlemesinin durdurulması'' cezası verildiği kaydedildi.

Bu arada Turgut'un görev yerinde değişikliğe gidilerek, Manisa'nın Demirci ilçesine atandığı belirtildi. Nikfer beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ali Rıza Onbaşıoğlu'nun ise okulun kullanımı için gerekli resmi prosedürü uygulamadığı ve bu nedenle ''1702 Sayılı İlk ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkında Kanunun 20. Maddesinin 1. Bendi'' uyarınca, ''Tevbih Cezası'' ile cezalandırıldığı kaydedildi. Onbaşıoğlu'nun okuldaki görevinden alınarak Baharlar İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atandığı ifade edildi.

Açıklamada, Denizli Belediyesi önündeki kutlama programında ilahi okunmasını kişisel girişimiyle ilave ettirdiği belirtilen Bereketler Camisi imam hatibi Hasan Koç'a da kınama cezası verildiği bildirildi. Vali Yardımcısı Güney, İl Müftüsü Köse, Tavas İlçe Müftüsü Duran, Nikfer İlköğretim Okulu Müdürü Onbaşıoğlu hakkında ''4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna'' göre ön inceleme başlatıldığı da belirtildi.

Denizli'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Belediyesi önünde yapılan törende, Bereketli İlköğretim Okulu öğrencileri, ''Dört Başlı Canavar'' adlı piyesi sahnelemiş, başları örtülü olarak ilahiler söylemişti.

Tavas'ın Nikfer beldesinde ise Atatürk İlköğretim Okulunda, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Denizli İl Müftülüğünde görevli 3 kadın görevlinin, etkinliğe katılanlara vaaz verdiği ve dini içerikli konuşmalar yaptığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber