Bakan Akdağ: Yeşil kartla ayakta tedavi ve diş çekimi de yapılacak

Haber Giriş : 24 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'ye uyum çerçevesinde Kozmetik Yasa Tasarısı ile Yeşil Kart Kanun Tasarısı hazırlandı. Tasarıyı anlatan Bakan Recep Akdağ, ?Sahte yeşil kart kullanıcıları ile kaçak kozmetiklere ağır cezalar getirilecek' dedi. Bir de müjde veren Akdağ, ?Artık yeşil kartla diş çekimi bile yapılabilecek. Önceden ayaktan tedaviyi gerektiren hastalıklar yeşil kart kapsamı dışındaydı. Bunu da değiştiriyoruz' dedi. Hakkı olmadığı halde yeşil kart alanları zor günler beklediğini belirten Akdağ, ?devlet kendilerine ne harcamışsa bunu iki misli olarak geri ödeyecekler. Ayrıca yargılanacaklar' diye konuştu. İşte Bakan Akdağ'ın tasarılar hakkında verdiği bilgiler:

Hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında bulunmayan ve geliri asgari ücretin 3'te birinden az olan Türk vatandaşlarına yeşil kart verilecek.

Kamuya ait sağlık kuruluşlarında ilaç dışında kalan ayakta tedavi kapsamında görecekleri, muayene, tetkik, tahlil, pansuman ve diş çekimi hizmetlerini yeşil kartla almak mümkün olacak.

Sağlık kurulu raporu kaydıyla diyaliz, anjiyo, diabet, radyoterapi, kemoterapi ve kronik hastalık tedavileriyle, ilaç malzemelerini yeşil kartla alabilecekler.

Kozmetik ürünleri piyasaya ilk çıkarken Sağlık Bakanlığı'na bildirimde bulunulacak. Üretim yerleri bakanlıkça denetlenecek. Her türlü uyarı, geri çekme, imha işlemini bakanlıkça yapılacak.

Kanuna aykırı üretimcilere kanuni işlem uygulanacak.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber