Erdoğan: Hedef 2013 ve Cumhuriyetin 100. yılı

Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 ve bunun yanı sıra Cumhuriyetin 100'üncü yılı hedeflerine ilişkin çalışmalarını yakında açıklayacaklarını kaydetti ve seçim startıyla beraber yapacakları ilk toplantıda, 2013 yılına kadar olan seçim beyannamesini ortaya koyacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2013 ve bunun yanı sıra Cumhuriyetin 100'üncü yılı hedeflerine ilişkin çalışmalarını yakında açıklayacaklarını kaydetti ve seçim startıyla beraber yapacakları ilk toplantıda, 2013 yılına kadar olan seçim beyannamesini ortaya koyacaklarını söyledi.

TÜSİAD'ın siyasi parti genel başkanlarıyla yaptığı toplantıda konuşmasına Ankara'daki saldırıları değerlendirerek başlayan Erdoğan, terörün dini, ırkı, vatanı, milleti olmadığını ve masum insanların yaşamlarına kasteden bu bombalı saldırının tüm milleti derinden üzdüğünü söyledi. Erdoğan, ?Terör; nerede, kimi, nasıl, niçin, ne zaman vuracağı belli olmayan bir fenomen... Bu menfur hadiseyi bir kez daha şiddetle, nefretle telin ediyorum, yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum? dedi.

Terörün herkesin ortak sorunu olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ?Milletimiz bu tür hain saldırılar sonrası bundan önce olduğu gibi daha çok birbirine yakınlaşmakta, kenetlenmekte, sahip olduğu kazanımları da koruma azmini artırmaktadır. İstikrar ve huzurumuza kast edenlere verilecek en güzel cevap, yine milletçe birlik ve beraberlik içinde huzur ve istikrarımıza daha çok sahip çıkmak olacaktır. Toplumsal barışımızı zaafa uğratmadan daha da güçlendirmenin gayreti içerisinde olmalıyız? diye konuştu.

Erdoğan, ?Artık biz bunu yapmak istemiyoruz ve bunun bedeli ne olursa olsun bu bedeli ödeme gayretiyle yola çıkmış bir partidir, AK Partidir... Türkiye'nin yıllar yılı ortaya müşterek bir irade çıkaramayan, birlikte karar alamayan zayıf koalisyon hükümetleriyle neler kaybettiğini, enerjisinin ne kadarını toprağa gömdüğünü, dış politikadan dış ticarete ne büyük zayiatlar verdiğini siz sanayiciler çok iyi biliyorsunuz? diye konuştu.

GEÇMİŞE ELEŞTİRİ

Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunun geçmiş dönemlere bakılarak görülebileceğini anlatan Erdoğan, 1946?2002 yılları arasında 14 kez milletvekili genel seçimlerinin yapıldığını ve 1946'dan bu yana 6 kez erken seçim gerçekleştirildiğini vurguladı. Erdoğan, AKP hükümetinin de üçlü koalisyon hükümetinin Türkiye'yi sürüklediği siyasi, ekonomik, sosyal istikrarsızlıktan sonra mecbur kaldığı bir erken genel seçim sonrasında kurulduğunu hatırlattı. Erdoğan, çok partili siyasi hayata geçilen 1946'dan 2006'ya kadar 60 yılda Türkiye'de 45 hükümet kurulduğunu belirterek, 45 hükümetin iktidar süresinin ise 17 ayı geçmediğini kaydetti.

?22 TEMMUZ ERKEN SEÇİM DEĞİL?

Erdoğan, AKP iktidarı ile birlikte Türkiye'de ilk kez Anayasal süre olan 5'inci yasama yılını doldurulduğunu, Haziran ayının sonunda 5'inci yasama yılının dolacağını söyledi. Erdoğan, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerin erken seçim olmayacağını, ?Burada biz 27 gün öne çekiyoruz. Çünkü 3 Haziran'da Meclis'i tatile çıkarıyoruz. 22 Temmuz 2007'de yapılacak olan seçimler 5'inci yasama yılı dolduktan sonra yapılacağı için bir erken genel seçim sayılması mümkün değildir? sözleriyle ifade etti.

Göreve geldiklerinden bu yana 165'inci Bakanlar Kurulu toplantısı yaptıklarını da kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin sorunlarını hep bir bütün olarak ele aldıklarını ve her alanda Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 2013 hedeflerini şimdiden görebilen bir Türkiye'nin bulunduğuna dikkat çekerek, ?Bize göre zaaflarımızı değil, imkanlarımızı ve kaynaklarımızı konuşmalıyız. Türkiye'nin istikrarsızlığı davet edecek, kaybetmeyi göze alacak bir tek günü, bir tek saati yoktur. Türkiye, büyük uğraşlarla tesis ettiği istikrar ortamını kolay kaybetmeyecektir. AKP olarak da önceliğimiz her zaman Türkiye ve Türk milletinin daha ileri noktalara ulaşması olmuştur? dedi.

?SEÇİM BEYANNAMEMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ?

Erdoğan, 2013 ve bunun yanı sıra Cumhuriyetin 100'üncü yılı hedeflerine ilişkin çalışmaların yakında açıklayacaklarını ifade ederek, seçim startıyla beraber yapacakları ilk toplantıda, 2013 yılına kadar olan seçim beyannamesini ortaya koyacaklarını söyledi.

Erdoğan, ana muhalefet de dahil olmak üzere Türkiye'de AB düşmanlığı yapanların bulunduğunu, kendilerini ?Türkiye'yi AB'ye peşkeş çeken bir iktidar? olarak vasıflandıranların bulunduğunu kaydetti. AB karşıtlığı konusunda Türkiye ihracatının yüzde 75'inin bu ülkelere yapıldığını, ayrıca birçok ortak yatırım gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, seçimler başlayınca şu anda marjinal gruplar hariç, muhalefet edenlerin AB taraftarı haline geleceğini savundu.

Önyargıların yeterince konuşulduğunu, buralardan uzaklaşarak gelecek vizyonunun konuşulması gerektiğine işaret eden Erdoğan, enerjinin bu ülkeye artı değer katacak şekilde harcanması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber