Erdoğan'a karşı Özok

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim bölgesinde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u aday göstermeye hazırlanıyor. İstanbul 1. Bölge'den (Anadolu Yakası) 1. sırada milletvekili adaylığına kesin gözüyle bakılan Erdoğan'ın karşısında CHP'den Özok olacak. Önceki gün Baykal'la genel merkezde basının karşısına çıkan İlhan Kesici'nin de Sİvaslı olmasına rağmen İstanbul 3. Bölge 1. sıradan aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

BAYKAL'A MORAL GECESİ

Yine Baykal'ın, 20 yılı aşkın süredir Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan Nesrin Baytok ile Basın Müşaviri Baki Özilhan da Ankara'dan aday adayı. Bu arada İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkanları Deniz Baykal ve il örgütüne bir moral gecesi düzenlenecek. Baykal, 26 Mayıs'ta Mersin'den vereceği seçim startı öncesi, yarın akşam İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen moral gecesine katılacak. Tüm kurmaylarıyla birlikte katılacağı gecede Baykal ve çalışma arkadaşları, Karadenizli Sanatçı Volkan Konak'ın şarkılarıyla moral bulacak. Gece için 3 bin davetiyenin hepsi satıldı. Davetiye ücretinin 300 YTL olduğu geceye çok sayıda katılım bekleniyor. Geceye, İstanbul milletvekili aday adaylarının yanı sıra sivil toplum örgütleri de katılacak.

BİRİ ÇEKİLECEK

Bu arada CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu'nun adaylıktan çekileceği öğrenildi. Bunun nedeni ise milletvekili adayı olmak için İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa eden kardeşi Şinasi Öktem'in aday olacak olması.

İki kardeşin de İstanbul 1. Bölge'den adaylıklarını koyabilecek olmasının Okuducu'nun Öktem lehinde bu kararı almasına neden olduğu öğrenildi.

NUR SERTER 2. BÖLGEDE

Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Komitesi'ndeki isimlerden olan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in de İstanbul 2. Bölge'den aday olması bekleniyor.

ÖZOK'UN SİCİLİ

Milletvekilliği adaylığında Başbakan Erdoğan'ın karşısında yarışacak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmişti. Bu süreçte CHP delegesi olduğu anlaşılan Özok'un mahkeme üyeliği tartışmalara yol açmıştı. Özok da bunun üzerine etik kaygılar taşıdığını belirterek mahkeme üyeliğinden istifa etti. Özok, o dönem yaptığı açıklamalarda mahkeme üyeliğinin önünde yasal engel olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin ve CHP'nin yıpranmaması için istifa ettiğini söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber