Arınç: Sezer atıyorsa ben de atarım

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP'lilerin sert tepki gösterdiği Meclis'teki son atamaları savunurken kendini rektör atamaları yapan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e benzetti.

Arınç, son dönemde TBMM'deki çeşitli kadrolara 52 atama yapmıştı. TBMM Başkanlık Divanı'nın dünkü toplantısında CHP'li TBMM Başkanvekili Yılmaz Ateş, Arınç tarafından Meclis'te seçim kararı alındıktan sonra yapılan bu 52 atamayı gündeme getirdi ve şu eleştirilerde bulundu:

'Kendinizle çeliştiniz'

"Biz 2003'te göreve başladığımız zaman yaptığımız ilk toplantıda, 'Bizim tek atama olanağımız kalmadı. Hepsini doldurmuşlar' diye önceki başkandan şikâyet ettiniz. Şimdi siz birtakım kadroları iptal ediyorsunuz ve yeni kullanacak kadrolar alıyorsunuz. Bu siyasi etiğe uygun değil. Kendinizle çelişen bir durumdur. Geçen dönemki başkana yönelttiğiniz eleştirileri bu dönem sizin yapmamanız gerekirdi."

Arınç kendini "Seçimler 3 Kasım'da yapıldı ama o 1 Kasım'da 80 kişi almıştı" diyerek savundu. Arınç, söze karışan ve "Meclis seçim kararı aldı. Meclis'in çalışma süresi bitimine doğru bunları yapmanız doğru değil" diyen CHP'li kâtip üye Yaşar Tüzün'ün sözlerine, "Cumhurbaşkanı süresi doldu ama rektör atıyor" karşılığını verdi.

'Örneğin mantığı yok'

Arınç'a karşılık veren Ateş, "Fiilen parlamento tatile giriyor siz tutup personel yığınağı yapıyorsunuz. Bu doğru değil. Verdiğiniz Cumhurbaşkanı örneğinin hiçbir mantığı yok. O rutin görevini yapıyor. Sizin mantığınızla Meclis'in buradan gidecek kanunları bile görüşmemesi lazım" dedi.

Ateş, görevi kötüye kullanmaktan hükümlü olduğu halde TBMM Genel Sekreterliği görevine atanan Ali Osman Koca'nın durumunu da gündeme getirerek "Atadığınız kişinin görevi kötüye kullanmaktan mahkûmiyeti olduğu söyleniyor. Hüküm giymiş birisinin Meclis Genel Sekreterliği'ne atanması siyasetin etik kurallarına aykırıdır" diye konuştu.

Ateş'e bozulan Arınç, "Hüküm giymiş, para cezası almış ama cezası ertelenmiş birisini Genel Sekreter yapmayacak mıyım? Geçmişte terörden hüküm giymiş olanlar var" diye kendini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber