Siyasetin çınarları veda etti

TBMM'de uzun süredir görev yapan "çınarlar" veda etti. İlk olarak 23 yıl önce milletvekili seçilen TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve 31 yıl ile Meclisin en tecrübeli siyasetçilerinden Cemil Çiçek Meclis'te yer almayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 08:45, Son Güncelleme : 28 Haziran 2018 09:59
Siyasetin çınarları veda etti

Meclis'te uzun süredir görev yapan tecrübeli siyasetçiler parlamentoya veda etti. Bu isimler arasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ve Mehmet Ali Şahin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da bulunuyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman 27. dönem Parlamentosunda yer almayacak. 23 yıl önce, 20. dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Kahraman, 26. dönemde TBMM Başkanlığı görevini yürüttü.

31 YILDIR MECLİS'TEYDİ

Eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ile Mehmet Ali Şahin de Meclis'e veda eden isimler arasında yer aldı. 31 yıl ile Meclis'in en tecrübeli siyasetçilerinden olan Çiçek, 1987 yılında Yozgat Milletvekili olarak Meclise girdi. 23 yıl önce İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda görev yapmaya başlayan Mehmet Ali Şahin de İstanbul, Antalya, Karabük Milletvekili seçildi. Şahin, 23. dönemde ise TBMM Başkanı oldu. Meclise veda eden isimlerden biri de eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, 24. dönemde 2011'de AK Parti Konya Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

İNCE 16 YIL SONRA YOK

MHP'den ise Oktay Vural, Şefkat Çetin, Mehmet Günal, Emin Haluk Ayhan, Atila Kaya, Ekmeleddin İhsanoğlu, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Mehmet Erdoğan yeni dönemde Mecliste yer almayacak isimler arasında bulunuyor. Meclise veda eden siyasetçiler arasında CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de yer alıyor. İnce 16 yıl önce Yalova'dan CHP milletvekili seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber