ÜAK'tan Doçentlik Jürisinde görev alan profesörler için uyarı

Doçentlik Jürisinde Görev Alan veya Görev Alacak Olan Profesörlere İlişkin Açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 10:27, Son Güncelleme : 28 Haziran 2018 10:32
ÜAK'tan Doçentlik Jürisinde görev alan profesörler için uyarı

Doçentlik Jürisinde Görev Alan ve Görev Alacak Olan Profesörlere İlişkin Duyuru

DUYURU
(28.06.2018)

Doçentlik Jürisinde Görev Alan veya Görev Alacak Olan Profesörlere İlişkin Açıklama

Doçentlik Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 3. bendi uyarınca "Doçentlik değerlendirme jürisinde görev alabilmek için öğretim üyesinin Devlet veya vakıf yükseköğretim kurumlarında 2547 sayılı Kanununun 26 ncı maddesi hükümlerine göre profesör olarak atanmış olması şarttır."

Üniversitelerde Profesör unvanı ile görev yapan öğretim üyelerinin, doçentlik jürisine atanabilmesi veya atanmış ise jüri görev sürecinin sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi için, YÖKSİS de bulunan Kişisel Bilgiler, ÜAK Temel Alan Bilgileri, İletişim Bilgileri ve jüri görev ücreti ödenmesi durumunda kullanılacak IBAN No bilgileri ile Kadro Bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Kişisel Bilgiler, ÜAK Temel Alan Bilgileri, İletişim Bilgileri ve IBAN No bilgilerinin güncellenmesi işleminin, ilgili öğretim üyesi tarafından https://yoksis.yok.gov.tr adresinden YÖKSİS'e giriş yapılarak Personel İşlemleri Özgeçmiş İşlemleri Özgeçmiş Oluşturma menüsü üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
Kadro Durumu ve Kadro Yerine ilişkin bilgilerin güncellenmesi işleminin de, ilgili öğretim üyesi tarafından bağlı olduğu üniversitenin Personel Daire Başkanlığına başvurularak gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Üniversitelere ve ilgili öğretim üyelerine duyurulur.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber