Ağar'a memleketinden şok: 37 kişi istifa etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağar'a memleketinden şok

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın memleketi Elazığ'da, çeşitli kademelerde görev yapmış 37 kişi DYP'den istifa etti. İstifa edenler arasında bulunan DYP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Elazığspor Başkanı Bahri Turan, ?Bizler ömrümüzün sonuna kadar birini sırtımızda taşıyacak kadar, ne vefa ne de vicdan borcumuz yoktur'' dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın memleketi Elazığ'da partisinden 37 kişi, topluca istifa etti. İstifa edenler arasındaki DYP MKYK üyesi ve Elazığspor Başkanı Bahri Turan, düzenlediği basın toplantısında Ağar'a sert eleştirilerde bulundu. DYP'nin Anavatan Partisi'yle birleştikten sonra demokrat çizgisinden uzaklaştığını savunan Turhan, ?Şu anda partide yönetimde görev alan insanların, parti ambleminin ne olduğunu bilmediğini açıkça söylüyorum. Biz bu partiyi bugüne kadar getirdik. Çeşitli dönemlerde dışarıda kaldık. Meclis'te yer almadık ve bunların hepsine saygı duyduk. Ama bugün bir şey vardır ki özellikle DYP'nin Anavatan Partisi ile acaba birleşmesindeki hangi çizgiden bahsedeceksiniz'' dedi.

DYP'nin Cumhurbaşkanı seçimindeki tutumunu da eleştiren Turan, şöyle devam etti:

?Bugünkü şartlarda Türkiye kamuoyu neye karar verdiyse sen de ona saygılı olmalıydın. Sayın Mehmet Ağar, Elazığ'dan gelip aday olduğu zaman 1995'te DYP'de il ikinci başkanıydım. O zaman kendisine kucağımızı ve gönlümüzü açtık. 1999'da geldiği zaman, o günkü genel başkan tarafından haksızlığa uğramıştı. 1999'da acaba sayın Ağar'ın etrafındaki insanlardan bugün kim var? O zaman araç ve gereçleri kim tahsis etti? Kim hangi imkanlarını sundu? Bizim buraya gelişimizde Sayın Ağar'ın hiçbir katkısı yoktur. Ama bugün en büyük haksızlığı kendisi yapıyor. Bizler ömrümüzün sonuna kadar birini sırtımızda taşıyacak kadar ne vefa ne de vicdan borcumuz yoktur. Belki 40 yıllık bir emeği de bir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber