Eğitim-Sen şube başkanına hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Babaoğlu katılmadı.

Dava dosyasını inceleyen mahkeme heyeti, Babaoğlu'nun, Türk Ceza Kanunu'nun ''suç ve suçluyu övme'' suçunu içeren 215. maddesinden 6 ay, ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçunu düzenleyen 288. maddesi uyarınca da 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İDDİANAME

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık İhsan Babaoğlu'nun 21 Ocak 2006'da yaptığı basın açıklamasında, ''suç ve suçluyu övme'' ile ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçunu işlediği belirtilerek, suç konusu eylemler şöyle anlatılmıştı:

''Sanık Babaoğlu, basın bildirisinde, Roj Tv'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanına mektup gönderen 56 belediye başkanı hakkında inceleme başlatılmasını doğru bulmadığını, bu eylemin suç sayılamayacağını belirtmiştir.

Ayrıca, Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak Jandarma Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un soruşturma sırasında serbest bırakılmasının toplum vicdanını rahatsız ettiğini, bu uygulamanın düzeltilmesini ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade etmiştir.

Bu açıklamalar, halen devam etmekte olan bu iki dava nedeniyle herhangi bir karar verilmeden veya sonucunun ne olduğu bilinmeden yargıyı etkilemeye yönelik beyanlar olduğu değerlendirilmiştir.

Sanık aynı basın bildirisinde, terör örgütü elebaşı lehine imza topladıkları gerekçesiyle iki şahsın tutuklanmasını, 'bu şahısların bireysel haklarını kullanmalarının keyfi olarak engellenmesi' olarak değerlendirmiştir. Sanık bu değerlendirme ile de 'suç ve suçluyu övme' suçunu işlemiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber