Sendikacı rapor yırtmaktan 6 ay hapis ceza aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2007 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun ''Azınlıklar ve Kültürel Haklar'' raporunu basın toplantısı sırasında yırttığı için aldığı 6 ay hapis cezasıyla ilgili olarak, "Bizim için onur verici bir mahkumiyet" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde uzun süredir devam eden ve bugün açıklanan davada alınan kararı İHA'ya değerlendirdi. Yargının verdiği karara saygılı olduklarını belirten Yokuş, temyiz için Yargıtay'a başvuracaklarını kaydetti. Kararı, "Bizim için onur verici bir mahkumiyet" sözleriyle değerlendiren Yokuş, "Biz Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü savunduk. 'Türkiyelilik' kavramını reddettik. 'Türkiyelilik' kavramı yerine 'Türk milleti' kavramını savunduk. Türkiye üzerinde oynanan oyunların Başbakanlık makamına kadar 'insan hakları' kisvesi altında girmesi, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün bazı kurul üyeleri tarafından tartışılır hale getirilmek istenmesi düşündürücü bir durumdur. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak her platformda Atatürk'ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni, demokrasiyi, bağımsızlığımızı korumaya devam edecek ve tek bayrak, tek devlet, tek dil ve tek vatan ilkesinden asla taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yokuş, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun (İHDK) "Azınlıklar ve Kültürel Haklar" raporunu kamuoyuna açıklandığı sırada yırtmak suçundan, "görevi yaptırmamak için direnme" hükmü uyarınca 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yokuş'un cezası daha sonra 3 bin 600 YTL para cezasına çevrildi. Fahrettin Yokuş, iddianamedeki, bir kolejde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Baskın Oran ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na hakaret ettiği suçlamasından ise mevcut delil durumundan suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşıldığı gerekçesiyle beraat etti.

1958 yılında Konya'nın Beyşehir ilçesi Göçü köyünde doğan Fahrettin Yokuş, ilköğretimi köy okulunda, orta ve lise öğrenimini Beyşehir'de, yüksek öğrenimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü'nde tamamladı. 4 Ocak 1978 tarihinde Ticaret Bakanlığı'nda memuriyete başladı. 1986 yılında Ticaret Bakanlığı'nın Sanayi Bakanlığı ile birleşmesi sonucu Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın oluşturulması ile bu müsteşarlık bünyesinde memuriyete devam etti. Halen Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda müşavir olarak göreve devam ediyor.

5 Mayıs 1989 yılında kurulan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kurucular Kurulu arasında yer alan Yokuş, 1992 yılına kadar vakıf bünyesinde görev yaptıktan sonra aynı yıl kurulan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'in kurucuları arasında yer aldı. 1977-1998 yılları arasında Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği görevini yürüttü. 1992 yılından bu yana Türk Büro-Sen'de sırasıyla genel mali sekreter, genel sekreter, genel başkan yardımcılığı ve genel başkanlık görevinde bulundu. Halen aynı görevi sürdüren Fahrettin Yokuş, evli ve 2 çocuğu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber