AKP'den ?Diyanet'e yetki? teklifi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, 23 ülkede kurulmuş ve hizmetlerini yürütmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı teşkilatlarının kanuni dayanağa kavuşturulmasını ve yurt dışı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağlamak amacıyla yasa teklifi hazırladı. AKP Ankara Milletvekili Mustafa Sait Yazıcıoğlu ile İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç'ın imzasını taşıyan yasa teklifinde; ?Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışı teşkilatı kurmaya yetkili olduğu, yurt dışı göreve atanacak personelin nitelikleri ve yurt dışı görev sürelerini belirlemede? tek yetkili kılınması amaçlanıyor.

-Anayasa Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetiminde olan yurt dışında teşkilatlanmayı ve görevlendirme yetkisini şekil olarak iptal etmişti. AKP'nin hazırladığı teklifle, bu yetkinin tekrar Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmesi amaçlanıyor.

AKP, 23 ülkede kurulmuş ve hizmetlerini yürütmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı teşkilatlarının kanuni dayanağa kavuşturulmasını ve yurt dışı hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağlamak amacıyla yasa teklifi hazırladı. AKP Ankara Milletvekili Mustafa Sait Yazıcıoğlu ile İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç'ın imzasını taşıyan yasa teklifinde; ?Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışı teşkilatı kurmada, yurt dışı göreve atanacak personelin nitelikleri ve yurt dışı görev sürelerini belirlemede? tek yetkili kılınması amaçlanıyor.

AKP Anakara Milletvekili Mustafa Sait Yazıcıoğlu ile İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç'ın imzasını taşıyan, "Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin" yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifiyle, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından şekil olarak iptal edilen, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın sorumlu olduğu yurt dışında teşkilatlanmayı kurmak ve denetleme yetkisi yeniden getiriliyor.

YURT DIŞINDA TEŞKİLAT KURULABİLECEK

AKP tarafından hazırlanan yasa teklifi şu değişiklikleri öngörüyor; ?Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışında teşkilat kurma konusunda tek yetkili olacak. Yurt dışına görevli gidenlerin 3 yıl olan görev süreleri gerektiği durumlarda Başbakan ya da ilgili bakan tarafından bir yıl daha uzatılabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışı teşkilatı kadrolarına sürekli görevle atanabilmek için, en az dört yıllık dini yüksek öğrenim veren fakülte veya yüksek okul mezunu olmak, Başkanlık'ta vaizlik, uzmanlık, müdürlük ve üstü görevlerde veya ilahiyat fakültelerinde öğrenim üyesi olarak çalışmak şartlarını da arıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber