Mardin'de Kazakistanlı terörist yakalandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 17:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in derik ilçesinde terör örgütü PKK adına faaliyetlerde bulunduğu bildirilen bir terörist ele geçirildi.

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 22 Mayıs 2007 günü yapılan aynı planlı operasyon kapsamında, Derik kırsalında bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren Kazakistan uyruklu İ.V.A. isimli teröristin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan teröristin bazı ulusal gazete ve gazetelerin internet sayfalarında ''Mardin'de canlı bomba yakalandı'' şeklinde haber olarak verildiği ve bunun asılsız olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Derik kırsalında bölücü terör örgütü adına faaliyet gösteren Kazakistan uyruklu Botan kod adlı İ.V.A. isimli terörist Mardin il merkezinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Botan kod adlı kişinin 1999 yılında Kars'ın Digor ilçesinde askeri hizmet binasına yapılan saldırı sonucunda bir askerin yaralanması, 1999 yılında ağustos ayı içerisinde yine Digor ilçesinde role istasyonu yolu üzerine mayın döşenmesi, 1999 yılında Kars'ın Kağızman ilçesinde telefon santralının yakılması olaylarına karıştığı tespit edilmiştir.''

Teröristin gösterdiği yerlerde yapılan aramalarda bir adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bir adet el bombası, 5 şarjör, 108 mermi, 1 cep telefonlu bomba düzeneği, 1 el telsizi, 1 sırt çantası, 1 gündüz görüş dürbünü, bir el radyosu ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtilen açıklamada, teröristin sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığı kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca bölücü terör örgütüne yönelik sürdürülen planlı operasyonlar kapsamında Derik ilçesi kırsalında terör örgütü PKK adına faaliyet gösteren bölge sorumlusu alan H.A. adlı teröristin de 1 Mayıs 2007 günü silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber