Vetolu paket bugün görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere dün Meclis'e geri gönderilen Anayasa değişikliğine ilişkin yasa, bugün Anayasa Komisyonu'nda ele alınacak. AK Parti cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören düzenlemeyi de içeren paketi, aynen Meclis'ten geçirme niyetinde.

AK Parti yöneticileri, Cumhurbaşkanı Sezer'in veto gerekçelerini, dün Meclis'te yaptıkları toplantıda değerlendirdi.

Toplantıda, pakette değişiklik yapılması görüşleri de dile getirildi. Ancak Başbakan Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından, paketin Meclis'ten değişiklik yapılmadan geçirilmesi kararlaştırıldı.

Milletvekillerine uyarı yazısı gönderilerek, 3 Haziran'a kadar Ankara'dan ayrılmamaları istendi.

Anayasa Komisyonu bugün toplanacak, ilk tur oylamanın pazartesi günü yapılabileceği belirtiliyor.

Gül: "TBMM paketi tekrar gönderecek"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa değişikliğini içeren yasayı meclise iade etmesiyle ilgili olarak, "Türkiye'ye yakışmayan bu durumun giderilmesi gerektiğini ve TBMM'nin paketi tekrar göndereceğini" söyledi.

?Ortada bir kilitlenme olduğunu" ifade eden Gül, "Seçimden sonra Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla, meclis başkanını seçmekte belki zorlukla karşılaşacağız. Türkiye bu istikrarsızlığı kaldıramaz. 5 sene istikrar içinde yaşamış olan Türkiye, şimdi istikrarsız bir döneme giremez, buna hiç kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber