4. Türkiye Öğrenci Meclisi toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son 3 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlenen, bu yıl da cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle bugüne ertelenen 4. Türkiye Öğrenci Meclisi toplandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, cumhuriyet adına demokrasiden, demokrasi adına da cumhuriyetten vazgeçme niyetleri olmadığını belirterek, "Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel ilkelerine en ufak bir leke getirmeden, bunları örselemeden, yıpratmadan cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma amacındayız" dedi.

TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Öğrenci Meclisi'nin, TBMM ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, "Demokrasi Eğitimi ve Çocuk Meclisleri Projesi" kapsamında toplandığını söyledi.

Projenin, çocukların milli egemenlik ve demokrasinin kurumlarıyla ilgili olarak eğitilmesini öngördüğünü ifade eden Alptekin, projenin dünyada bir ilk olduğunu belirtti.

Gençlere de seslenen Alptekin, "Sizler, Türkiye'nin geleceğini ifade ediyorsunuz. Kazandığınız bilgi ve becerilerle Türkiye'yi daha üst seviyelere taşıyacaksınız" diye konuştu.

Öğrenci meclislerinin, demokrasinin gerçek anlamda hayata geçirilmesinde yararlı olduğunu belirten Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, ideal olanı bir araya getiriyoruz. Cumhuriyet adına demokrasiden, demokrasi adına cumhuriyetten vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok. Bu ikisini bir arada ihtimamla, özenle ve cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel ilkelerine en ufak bir leke getirmeden en ufak bir şekilde bunları örselemeden, yıpratmadan, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak gibi bir amacımız var."

Çelik'in konuşmasının ardından, 81 ilden seçilen Öğrenci Meclisi üyeleri ant içti.

Trabzon temsilcisi 17 yaşındaki, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Salih Çolak, sağ elini kaldırarak ant içince, Alptekin tarafından uyarıldı.

TBMM'de bu tarz ant içilemeyeceğini belirten Alptekin, "Bu, filmlerde olur" dedi.

Bunun üzerine Çolak, sağ elini indirerek andını içti.

Daha sonra Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçimi, 25 oy alan Eskişehir temsilcisi Hakan Karahan bakanlığındaki liste kazandı.

Seçim sonucunda Başkanlığa seçilen Hakan Karahan ile Başkanvekilliğe getirilen Muğla'dan Yunus Tomaş, katip üyeliklere seçilen Sinop'tan Özcan Yılmaz ve Niğde'den Cihan Kirazcı'ya mazbataları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber