AKP'ye Özal modeli: 4 eğilimi birleştirecek...

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, 1983'te Anavatan Partisi kadrosunu oluştururken kullandığı ?Dört eğilim' tanımlaması, yarın AK Parti'de yeniden hayat bulacak

22 Temmuz seçimleri öncesinde kadrosunu siyasi yelpazenin solundan ve sağından isimlerle güçlendirmek için kolları sıvayan AK Parti'ye büyük katılım yarın gerçekleşiyor. Merhum Cumhurbaşkanı Özal'ın, 1983'te Anavatan kadrosunu oluştururken kullandığı ?Dört eğilim' tanımlaması, yarın AK Parti'de yeniden hayata geçecek. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, değişik siyasi kulvarlardan gelen 20 önemli isme AK Parti Grup Toplantısı'nda rozet takacak.

4 EĞİLİM BİRARADA

CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay ile Baykal muhalifi Haluk Özdalga AK Parti'nin ?sosyal demokrat transferleri' olurken, Avrupalı ülkücülerin lideri Musa Serdar Çelebi de ?milliyetçi misyonunu' AK Parti'de sürdürecek. Başbakan Erdoğan, yarın Anayasa profesörü Zafer Üskül'ün yanı sıra eski YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Özal dönemi bakanlarından Bayburt bağımsız Milletvekili Ülkü Güney'e de AK Parti rozeti takacak.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

ALEVİ kökenli milletvekili bulunmayan AK Parti, 23. Dönem Parlamento'da Alevi kesimin önde gelen isimlerinden tarihçi-yazar DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Reha Çamuroğlu'nu İstanbul'dan aday gösterecek. AK Parti'nin spor dünyasından transferi ise ?asrın güreşçisi' Hamza Yerlikaya oldu. Yerlikaya, TBMM çalışmaları ile 2008 Pekin Olimpiyatları'na hazırlık idmanlarını bir arada yürütecek.

EKONOMİDE ÇAĞLAYAN-KAVİ

AK Parti'nin, sanat dünyasından transferi, TV yapımcısı Osman Yağmurdereli oldu. AK Parti'nin iş dünyasından transferleri ise ASO Başkanı Zafer Çağlayan ile İSO eski Başkanı Hüsamettin Kavi oldu. Çağlayan ve Kavi, yeni dönemde AK Parti'nin ekonomi politikalarına yön verecek. AK Parti'de siyaset yapacak ünlü isimler arasında TV programcısı-sunucu İkbal Gürpınar da yer alacak.

MERKEZ SAĞDAN GELENLER

AK Parti, merkez sağdan transfer yapmayı da ihmal etmedi. Başbakanlığı döneminde Tansu Çiller'in danışmanlığını yapan Şükrü Karaca, Hüseyin Kocabıyık ve Saffet Kaya da AK Parti rozeti takacak. 21. Dönem Parlamento'da Anavatan Partisi Grup Başkanvekilliği yapan tecrübeli siyasetçi Beyhan Aslan'ın da memleketi Denizli'den aday olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber