El Kaide üyesi olmakla suçlanan avukat: Disket bombası değil, şaka malzemesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2007 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de kendisini ?El Kaide'nin Türkiye Komutanı' olarak tanıttığı öne sürülen İzmir Barosu'na bağlı avukat 26 yaşındaki M.T. ile özel güvenlik şirketi çalışanı 29 yaşındaki A.K.K. ve elektrik teknisyeni 31 yaşındaki T.Ç.'nin yargılanmasına devam edildi. Her üçü de tutuklu olan sanıklardan avukat M.T., ?Ele geçirilen disket bombası değil, şaka malzemesidir. Benim hiçbir örgütle ilgim yok'' dedi.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün, ikinci kez görülen davanın duruşmasında, hakkında, ?El Kaide terör örgütünün amaçları doğrultusunda yönetici olarak faaliyette bulunmak, örgütün internet yoluyla propagandasını yapmak, disket bomba yapmak ve bulundurmak suçlarıyla Atatürk'ün manevi şahsına hakaret' suçundan toplam 38 yıl hapis cezası istenen avukat M.T. ile ?El Kaide terör örgütüne üye olmak ve faaliyetlerde bulunmak, internet yoluyla propagandasını yapmak' suçlarından 33'er yıla kadar hapis cezası istenen özel güvenlik şirketi çalışanı A.K.K. ve elektrik teknisyeni T.Ç. ile avukatları katıldı.

Sanıklardan M.T., savunmasında, 11 internet sitesi yaptığını, bunlardan ikisinin, söz konusu örgüte ait bilgiler içerdiğini belirterek, şunları söyledi:

?El Kaide'yle ilgili kurduğum sitelerdeki bilgi, belge ve fotoğrafların yüzde 97'si, diğer sitelerden alınmıştır. Örneğin, silahlarla ilgili fotoğraf ve bilgiler, jandarmanın resmi sitesinden alınmıştır. Bomba, patlayıcı ve güvenlik tedbirleri de farklı sitelerden. Sitelerin geri kalan yüzde 3'lük kısmı da benim tarafımdan yapılmıştır. Bunlar, El Kaide'yle ilgili asılsız, gerçek dışı, uydurulmuş belgelerdir. Zaten yaptığım sitelerin yaygınlığı yoktur. Bu tip işlerle ilgilenenler girebilirler. İnterneti sosyolojik anlamda bir laboratuvar olarak kullandım. Örgüte üye olsaydım, yalan yanlış bilgiler de vermezdim. Ele geçirildiği belirtilen disket bomba da aslında şaka malzemesidir.'' Duruşmada tanık olarak ifade veren sanık avukat M.T.'nin nişanlısı Ç.H, ?Nişanlımla iki yıldır aynı evi paylaşıyorduk, kendisinin El Kaide ile ilgili kitap yazma çalışmaları vardı. Bununla ilgili bilgileri internetten indiriyordu. Çalışmalarını da internet üzerinden gönderiyordu. Bir dergiye gönderdiği yazılar röportaj şeklinde yayınlandı'' dedi.

Sanıklardan A.K.K.'nin annesi N.İ. ise oğlunun bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, eve çok yorgun geldiğini ancak internette ?beyin jimnastiği' yapmış olabileceğini söyledi. N.İ., oğlunun düzenli bir hayatı olduğunu, örgüt üyesi olamayacağını ifade etti.

Duruşma sonunda avukat M.T., hayatı boyunca yasal veya yasa dışı hiçbir siyasi faliyette bulunmadığını, kanlı bir terör örgütünün üyesi olamayacağını söyledi. M.T.'nin evinde bulunan ve ?bomba disket' olduğu iddia edilen disketin basın tarafından abartıldığını savunan avukatlar, disketle ilgili keşif yapılmasını ve sanıkların tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, disketle ilgili keşif işlemine gerek olmadığını belirtirken, sanıkların tahliye talebini de reddetti. Duruşmada, örgüt propagandası yapıldığı iddia edilen internet sitesinin de cumhuriyet başsavcılığının talebi üzerine kapatılmasına karar verildi. Duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber