IMF ile anlaştık, turizm ve gıda dışında KDV indirimi yok

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu KDV'de istenilen noktaya gelindiğini dile getirerek, orta vadede yeni bir KDV indirimi olmayacağını söyledi.

Maliye Bakanlığı, gıda ve turizmden sonra KDV indirimlerinin devam etmesini bekleyen sektörlere "Orta vadede yeni KDV indirimi yok" mesajını verdi. Gelir İdaresi Başkanvekili Osman Arıoğlu, KDV'de istenilen noktaya gelindiğini belirterek, "Orta vadede yeni bir KDV indirimi olmaz" diye konuştu. Arıoğlu, IMF'nin KDV indirimiyle ilgili eleştirilerinin ardından bu kurumla görüşüldüğünü ve IMF tarafında konunun bir sorun oluşturmadığını ileri sürdü.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, geçen hafta çeşitli sektörlerde KDV indirimlerinin söz konusu olduğunu açıklamıştı. Buna göre turizmde KDV yüzde 18'den 8'e çekilecek, bütçeye yük getirmeyen gıda ürünlerinde indirim de haziranda yürürlüğe girecek. Gıdada maliyeti olan KDV indirimleri ise 2008'de yürürlüğe girecek.

IMF karşı çıkmıştı

Uluslararası Para Fonu (IMF) ise açıklanan KDV indirimlerine tepki göstermişti. IMF Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Türkiye'nin tasarladığı KDV indirimi konusunda kendilerine danışılmadığını ve KDV indirimiyle sektörel vergi teşviklerinin taahhütlerle uyumlu olmadığını söylemişti.

Gelir İdaresi Başkanvekili Arıoğlu ise KDV indirimleri konusunda IMF'yle itirazlarının giderildiği bilgisini verdi. IMF'nin itirazının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını kaydeden Arıoğlu, gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının ardından IMF nezdinde bir sorun kalmadığını belirtti. Turizm ve gıdadaki KDV indirimleri için uzun süredir çalışıldığını da belirten Arıoğlu, KDV'de istenilen düzeye çok yaklaşıldığını belirtti. Bu nedenle de diğer alanlarda yeni bir KDV indirimi beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Arıoğlu, "Orta vadede yeni bir KDV indirimi söz konusu olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber