Bağımsız adayların gözlemcileri de sandık alanında bulunabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Genel Seçiminde sandık alanlarında bağımsız adayların da gözlemcileri bulunacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Anayasa'da yapılan ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasına olanak sağlayan değişiklik üzerine, 9 Mayıs 2007 günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerini Gösterir Genelge''yi yeniden düzenledi.

Bağımsız adayların da kapsama alındığı yeni genelge ilişkin değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü Mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, sandık alanında sandık kurulu başkan ve üyeleriyle, oy vermek üzere gelen seçmenler ve siyasi partileri gözlemcilerinin yanı sıra bağımsız adayların gözlemcileri de bulunabilecek.

Bağımsız adayların gönderdikleri gözlemcilerin, üç kişiden fazla olması durumunda, sandık kurulu başkanı bu kişiler arasından ad çekecek ve adları ilk çıkan üç gözlemci sandık başında bırakılacak.

Bağımsız adayların diğer gözlemcileri de sandık alanında kalabilecek.

Siyasi parti ve bağımsız adayların gözlemcilerinin, rozet, amblem veya parti belirtir herhangi bir işaret taşıyamayacakları belirtilen genelgede, bu kişilerin hangi siyasi partinin veya bağımsız adayın gözlemcisi olduklarını yazılı belge ile kanıtlamak zorunda oldukları da kaydedildi.

Genelgeye göre, seçmen, hangi siyasi partiye veya bağımsız adaya oy verecekse, birleşik oy pusulasında o siyasi partiye veya bağımsız adaya ait bölümde bulunan boş daire içine ''Evet veya tercih'' mührünü basacak.

GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANMA

YSK'nın, Milletvekili Genel Seçiminde yurt dışında oturan Türk vatandaşlarının oy kullanımına ilişkin kurallarına ilişkin kararı da Resmi Gazete'nin bugünkü Mükerrer sayısında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber