Geç giden kargoya okul harcı tazminatı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, özel bir üniversiteden devlet üniversitesinin ikinci sınıfına yatay geçiş yapmak isteyen Tuğça A. adlı öğrencinin başvuru belgelerini içeren kargoyu üç gün yerine 25 günde ulaştıran kargo şirketine ceza kesti.

Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün birinci sınıfını bitiren Tuğça A. devlet üniversitesi olan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 2. sınıfına yatay geçiş yapmak için müracaat etti. İstenilen belgeleri tamamlayan Tuğça A. bunları bir kargo şirketinin Elazığ şubesine teslim etti. Ancak, şirket kargoyu üç gün yerine 25 günde teslim edince, talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine Tuğça A. Elazığ Sulh Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı.

YARGITAY BOZDU

Dava dilekçesinde, "Belgeler gününde yetişseydi, ikinci sınıfa yatay geçişim ilk sırada kabul edilecekti. Parasız devlet üniversitesine geçiş hakkımı taşıma şirketinin kusuru nedeniyle kaybettim" dedi. Mahkeme Tuğça A.'yı haksız buldu ama Yargıtay Genel Kurulu kargodaki gecikmeden dolayı devlet üniversitesine geçemediği ve bu yüzden bir yıllık özel okul eğitim harcının ödediği bölümü olan 1612 YTL'yi talep eden davacıyı haklı gördü. Yargıtay, mahkemenin red kararını, davacı öğrenci lehine tazminat ödenmesi gerekçesiyle bozdu. Yerel mahkeme şimdi bozma kararı ışığında davacı öğrenci lehine yeniden bir tazminat kararı verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber