Almanya dünyanın uzmanlarına göz dikti

Almanya sağladığı bürokratik kolaylılıklara dünyadan 81 bin uzmanı ülke iş piyasasına kazandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2018 09:10, Son Güncelleme : 02 Ağustos 2018 13:19
Almanya dünyanın uzmanlarına göz dikti

Ülkedeki uzman eleman açığını kapatmak amacıyla uygulamaya sokulan mavi kart uygulamasıyla Almanya'ya toplam 81 bin uzman geldi. Gelen uzmanlardan yüzde 85'i sürekli olarak Almanya'da kaldı. Alman Göç ve Entegrasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamada, yabancı uzmanların Almanya'yı tercih etme eğiliminin devam ettiğini belirtilerek. ,'' Yüksek kalifikasyonlu yabancılar için Alman ekonomisi yüksek cazibe sunuyor'' ifadesi kullanıldı

TÜRKİYE'DEN DE GELİYORLAR

Tüm AB ülkelerinde çalışma imkanı sunan Mavi Kart uygulaması Almanya'da 2012 yılından beri veriliyor. Almanya bu zamana kadar çoğu bilgisayar sektöründen 14 bin Hindistanlı uzmana mavi kart verdi. Hindistan'dan sonra Almanya'ya mavi kartala gelip çalışan uzmanların geldiği ülkeler sırasıyla Çin, Rusya, Amerika ve Türkiye. Başvuruların yüzde ellisi ise diğer ülkelerden. Almanya'ya gelmek isteyen Hindistanlı uzmanların sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 37'lik bir artış gösterdi.

Mavi Kart'a başvurabilmek için üniversite mezunu olmak gerekiyor. Mezun olunan bölümün Alman yüksek eğitim standartlarına uygun bir bölüm olması gerekiyor. Başvuranların Almanya'daki bir firmadan iş teklifi almış olmaları da istenen şartlardan. Bunun için iş kontratı imzalamış olmak gerek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber