ABD notası niye alt kademe görevlisine verildi?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Türkiye'nin ABD'ye verdiği notanın Büyükelçisi yerine daha alt kademede bir görevliye teslim edilmesinin önemli olmadığını söyledi ve "Önemli olan içinde yazılanlar" dedi.

Bilman, Dışişleri Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısı sırasında gazetecilerin sınır ihlali ve ABD'ye verilen notaya ilişkin sorularını yanıtladı. Bu konuda herhangi bir koordinasyon eksikliğinin söz konusu olmadığını belirten Bilman, ilgili ülke nezdinde gerekli girişimler yapıldığını hatırlattı. ABD uçakları tarafından ihlalin olduğu gün mutad bildirim yapıldığını belirten Bilman, ?Talebimiz üzerine, ilgili ülke nezdinde gerekli girişimi yapmaya zemin teşkil edecek detaylı ve ilave nitelikli bilgiler pazartesi günü ulaştı ve salı günü de bu girişim yapıldı? dedi.

ABD'ye konuyla ilgili bir nota verildiğini ve bu tür benzer ihlallerin olmaması için gerekli önlemlerin alınmasının talep edildiğini hatırlatan Bilman, notanın neden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'a değil de daha alt düzey bir Amerikalı büyükelçilik yetkilisine verildiğine ilişkin soruları da yanıtladı. Bilman, önemli olanın ilgili ülke nezdinde girişim ve girişimdeki ifadeler olduğunu belirterek notanın Wilson'a verilmemesinin önemli olmadığını ifade etti.

Bilman, ABD tarafına nota verilirken, kendilerinden de bir ön izahat istendiğini belirterek Amerikalı yetkilinin kendilerine, ?Evet bir ihlal oldu doğrudur. İhlal pilot hatasından kaynaklanmıştır. İlk yaptığımızı araştırmalardan biz bu sonucu elde ettik. Bu tür ihlallerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacağız. Türk tarafının elinde yeni bilgiler varsa da bunlar çerçevesinde de gerekli adımları atacağız? dediğini aktardı.

Levent Bilman ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün de ABD'nin Türk hava sahasına saygılı olduğu ifade ettiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber