Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2018 yılı imza yönergesi yayımladı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2018 yılı imza yönergesi yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2018 16:59, Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018 23:22
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2018 yılı imza yönergesi yayımladı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ TEŞKİLATI İMZA YETKİLERİ

HAKKINDA GENELGE

Genelge No:

2018/

Amaç

MADDE 1-(1) 15/07/2018 tarihli ve 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 34 üncü Bölümünde ve diğer mevzuat ile İdaremize verilen görevlerin yerine getirilmesinde Bakan, Genel Müdür adına imzaya yetkili makamları belirlemek ve koordinasyon, işbirliği, yetki devri ile yazışmalarda imza yetkileri usul ve esaslarını tespit etmektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı birimlerini kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu genelge; 15/07/2018 tarihli ve 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 481 inci maddesine dayanılarak ve 26/07/2018 tarihli, 130447 sayılı Bakanlık Olur'u ile yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Teşkilatı İmza Yetkileri Yönergesine uyumlu olarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu genelgede geçen;

a) Bakanlık : Çevre ve Şehircilik Bakanlığını,

b) Bakan : Çevre ve Şehircilik Bakanını,

c) Genel Müdürlük :Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü,

d) Genel Müdür : Tapu ve Kadastro Genel Müdürünü,

e) Merkez Birimler : Teftiş Kurulu Başkanlığını, Hukuk Müşavirliğini, İç Denetim Birimi

Başkanlığını, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığını, Daire Başkanlıklarını ve Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünü, ifade eder.

Genel Esaslar

MADDE 5- (1) Yetki devrine ilişkin genel esaslar aşağıda belirtilmiştir;

a) Her kademedeki yönetici yetkilerini kullanırken Genel Müdürlük hizmetlerinin hedeflerine

ulaşılmasında; düzenli bir çalışma ortamı sağlamak ve hiyerarşiye uymak zorundadır.

b) İmza ve onay yetkilileri; Bakan, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Genel Müdürlük

Merkez Teşkilatının Hizmet Birimlerinin ve Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün üst yöneticileridir.

c) Yetkililerin izin, rapor, geçici görev vb. sebeplerle görevlerinde bulunmadığı durumlarda, vekili

imza yetkilerini kullanır. Genel Müdür dışında kalan idareciler, imzaladıkları yazılardan bir üst makamın bilmesi gerekenleri değerlendirerek, üst makamı zamanında bilgilendirirler.

ç) Genel Müdürlüğün bütün hizmet ve işlemlerinde en son karar verme yetkisi Genel Müdür'e aittir. Bu genel yetki, ilgili yöneticilere bu genelgede belirtilen sınırlamalar içersinde devredilir.

d) Genel Müdürlük bünyesinde, Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair 10/07/2018 tarihli 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan kadro, pozisyon ve görevler haricinde olmak üzere Teftiş Kurulu Başkanı, Daire Başkanı, Başmüfettiş, Müfettiş, Müfettiş Yardımcısı ve İç Denetçi unvanlarına atama Bakanlık Makamı tarafından yapılır. Diğer kadro ve pozisyonlara yapılacak görevlendirme, atama, tayin ve nakiller ise Genel Müdür tarafından yapılır.

e) İmza ve onay yetkilileri, rutin işler ve birimi külfet altına sokmayan yazışmalarda imza yetkisini bir alt hiyerarşi kademesindeki uygun gördüğü astlarına devredebilir. Bu yetki devri, sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

f) Genel Müdür Yardımcılarının kendilerine bağlı birimlerce hazırlanmış, Genel Müdür Yardımcıları tarafından parafe edilmeyen hiçbir Olur ve yazı ile paraf ve imzaları eksik evraklar Genel Müdürlük ve Bakanlık Makamına arz edilemez.

g) Genel Müdürlük hizmet birimlerinin üst yöneticileri tarafından, herhangi bir sebeple görevleri başında bulunmadıklarında, yerlerine vekalet edecek yönetici veya yöneticiler için değişiklikler dışında bir kereye mahsus olmak üzere Genel Müdürlük Makamından Olur alınır.

ğ) Genel Müdürlük Merkez teşkilatından taşra birimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, gerçek ve tüzel kişilere yazılacak yazılar, yetki devri kapsamında Genel Müdür adına imzalanır.

h) Genel Müdürlük Merkez birimlerince yazılan talimat, yazı ve görüşlerden; kurumsal görüş oluşturmayı ya da mevcut kurumsal görüşte değişiklik yapılmasını gerektirenler Genel Müdür tarafından, bu kapsam dışındakiler önemine göre ilgili Genel Müdür Yardımcısı veya ilgili birim üst yöneticisi tarafından imzalanır.

ı) Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişilerden İdaremize gönderilen yazıları imzalayan makamlara denk yetki ve düzeydeki ilgili yetkilinin imzasıyla karşılık verilir.

i) Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişilere idaremiz tarafından yazılan yazılar, bu yazılara cevap verecek veya bu yazıları değerlendirecek makam göz önüne alınarak buna eşit olarak bu Genelgenin 5 inci maddesinin b fıkrasında belirtilen İdaremiz makamları tarafından imzalanır.

j) Genel Müdür Yardımcıları kendilerine bağlı birimler hakkında, birim amirleri ise kendi birimleri ile ilgili tüm iş ve işlemler hakkında bilgi sahibi olmak zorundadır.

k) Resmi evrakı parafe edenler, yönetim basamaklarındaki sıraya göre evraktaki bilgi ve kararları değiştirebilir ve düzeltebilirler.

l) Kendilerine yetki devredilenler, tüm yetkilerini mevzuata, hukuka ve usule uygun olarak kullanmakla yükümlüdürler.

m) Bir üst kademedeki yönetici, başında bulunduğu birimdeki bütünlüğü sağlamak için yetkilerinin bir kısmını kendi üzerinde alıkoyabilir.

n) Genel Müdürlük içinde yapılan yazışmalarda, Genel Müdür adına imza atılamaz.

o) Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı, Birinci Hukuk Müşaviri, İç Denetim Birimi

Başkanı, Strateji Geliştirme Daire Başkanı ve Daire Başkanları bu genelgeyle verilmiş yetkilerden uygun gördüklerini astlarına devredebilirler. Ancak yetki devredilen personelin, yetkinin kullanımına ilişkin olarak belli dönemlerde yetki devredene bilgi vermesi esastır. Yetki devreden ise, gerekli gördüğü hallerde yetki devredilen personelden bilgi isteyebilir.

(2) 04/01/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve bu kanun kapsamı dışında yapılan ihaleli işler ile 10/12/2013 tarihli ve 5018 sayılı Kanunla ilgili mevzuatlar bu genelge kapsamı dışındadır.

Sorumluluk

MADDE 6- (1) Bu Genelge ile verilen yetkilerin kullanılmasından ve esasların uygulanmasından Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ile merkez birimlerinin en üst yöneticileri ve bunların yetki verdikleri görevliler, evrakın muhafazasından ise ilgili görevliler sorumlu olup, Genelgede hüküm bulunmayan hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uyarınca uygulamaya yön verilecektir.

(2) Görev ve işlemlerin sonuçları olan resmi evrakları paraf eden, imzalayan görevliler ve yöneticiler, bu evraklarda yazılı bilgilere, kararlara ve işlemlere katıldıklarını, onayladıklarını belirtmiş ve sorumluluğu da paylaşmış olurlar.

(3) Her kademedeki yönetici görev, yetki ve sorumluluklarını yerine getirirken; Genel Müdürlük hedeflerine ulaşılmasında etkinlik, verimlilik, şeffaflık, hesap verebilirlik, yazışma, bilgi ve talimat akışında hızlılık, yetkileri kullanmak, düzenli bir çalışma ortamı sağlamak ve hiyerarşiye uymak zorundadır.

Yürürlük ve Yürürlükten Kaldırma

MADDE 7- (1) Bu Genelge, Bakanın onayladığı tarihte yürürlüğe girer.

(2) Bu Genelgenin yürürlük tarihi itibarıyla, 04/11/2014 tarihli ve 2014/9-1761 sayılı "Tapu ve

Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı İmza Yetkileri Hakkında Genelge" yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürütme

MADDE 8- (1) Bu Genelgeyi Tapu ve Kadastro Genel Müdürü yürütür.

Murat KURUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı

EKLER:

Merkez teşkilatında yazışmalara ve personele ilişkin genel yetkiler ile birimlerin imza yetkileri

BİRİNCİ BÖLÜM

GENEL MÜDÜRLÜK MERKEZ TEŞKİLATINDA YAZIŞMALARA VE PERSONELE

İLİŞKİN GENEL YETKİLER

GÖNDERİLEN MAKAM

KONULAR

ONAY

İMZA

PARAF

PARAF

1- Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı, T.B.M.M Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, T.B.M.M İhtisas Komisyonu Başkanlıkları,

Milletvekilleri

Genel Müdürlüğün politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar ve diğer yazılar

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

2-Bakanlıklar

a-Genel Müdürlüğün politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar.

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

b-Diğer Yazılar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

3- Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay,

Sayıştay ve Diğer Üst Yargı Kurumlan

a-Önemli nitelikteki yazılar.

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

b- Teknik ve diğer konulardaki yazılar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

c- Adli ve idari davalara ilişkin yazı ve cevaplar. (Yetkinin ayrıntıları Hukuk Müşavirliği bölümündedir.)

Birinci

Hukuk

Müşaviri

4- Genel Kurmay

Başkanlığı

a-Genel Müdürlüğün politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar.

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

b-Teknik yazılar, bilgi yazıları, periyodik raporlar v.b

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

GÖNDERİLEN MAKAM

KONULAR

ONAY

İMZA

PARAF

PARAF

5- MİT Başkanlığı

a-Genel Müdürlüğün politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar.

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

b- Teknik hususlarla ilgili yazılar ile diğer yazılar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

6- Türkiye İstatistik

Kurumu Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı vb Kuruluşlar

a- Önemli Yazılar (teklif komisyon ve temsilci yazıları)

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

b- Bilgi verme ve isteme v.b. yazılar

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim

Üst Yöneticisi

7- Yüksek Öğrenim Kurumlan, (Y ÖK, Üniversiteler, Akademiler vb)

a-Genel Müdürlüğün Politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar.

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

b-Teknik yazılar, bilgi yazıları, periyodik raporlar

İlgili

Genel

Müdür

Yrd.

İlgili Birim

Üst Yöneticisi

8-Valilikler,

Belediyeler,

Kaymakamlıklar

a-Genel Müdürlüğün Politikasına esas teşkil eden ilkelere ilişkin olan ve Genel Müdürlüğe yeni iş ve külfet yükleyen, Genel Müdürlüğü taahhüt altına sokan nitelikteki önemli yazılar.

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yrd.

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

b-Teknik yazılar, bilgi yazıları, periyodik raporlar v.b.

İlgili

Birim Üst Yöneticisi

GÖNDERİLEN MAKAM

KONULAR

ONAY

İMZA

PARAF

PARAF

9-Taşra Birimleri (Bölge Müdürlükleri, Tapu Müdürlükleri, Kadastro Müdürlükleri)

a- Program onaylanması, Hukuki ve Mali sonuç doğuran bir prensip kararını ilgilendiren vb önemli yazılar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

b- Diğer yazılar.

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

10-Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları, Meslek Kuruluşları (Meslek Odaları Barolar vb.) Özel ve Tüzel Kişiler

a- Hukuki ve Mali sonuç doğuran bir prensip kararını ilgilendiren, Genel Müdürlüğün tümüne ilişkin konularda görevlendirilecek temsilcileri bildiren, vb. yazı ve işlemlere ilişkin itirazlara verilecek cevaplar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

b- Diğer Yazılar

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim

Üst Yöneticisi

11-Basın-Yayın Kurum ve Kuruluşları

a-Yazılı ve görsel basına demeç verme ve basın açıklaması

Bakan

Genel Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

b- Diğer Yazılar

Genel

Müdür

İlgili Genel Müdür Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

PERSONELE İLİŞKİN GENEL YETKİLER

KONULAR

YETKİLİLER

Bakan

Genel

Müdür

Genel

Müdür

Yardımcısı

İlgili Birim Üst

Yöneticisi

Onay/İmza

Onay/İmza

İmza Paraf

İmza Paraf

1- Yurtiçi Geçici Görevlendirme Onayları ile 657 sayılı Kanunun 89. maddesi uyarınca eğitim ve öğretim kurumlarında eğitici olarak görev alacak personele izin verilmesi onayı (ilgili birim amirinin muvafakati alınmak kaydıyla)

a) Genel Müdür

X

b) Genel Müdür Yrd., Birinci Hukuk Müşaviri, Teftiş Kurulu Bşk., İç Denetim Birimi Bşk., Strateji Geliştirme Daire Başkanı

X

c)Diğer tüm daire başkanları

X

X

d)Diğer görevliler için

X

X

X

2- Yurtiçi Kurs Seminer vb. toplantılar ile Spor Müsabakalarına Katılma Onayları

a)Genel Müdür

X

b)Genel Müdür Yrd., Birinci Hukuk Müşaviri, Teftiş Kurulu Bşk., İç Denetim Birimi Bşk., Strateji Geliştirme Daire Başkanı

X

c)Diğer tüm daire başkanları

X

X

d)Diğer görevliler için

X

X

X

3- Yıllık izin, Mazeret izni, hastalık izni, refakat izni onayı.

a) Genel Müdür

b)Genel Müdür Yrd., Birinci Hukuk Müşaviri, Teftiş Kurulu Bşk., İç Denetim Birimi Bşk., Strateji Geliştirme Daire Başkanı

X

X

c)Diğer tüm daire başkanları

X

X

d)Diğer görevliler için

X

Genelgenin devamı ve tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber