Geçici işçi için tavan memur maaşını aşmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici işçilerin sözleşmeli olduklarında alacağı ücret memur maaşını geçmeyecek. Kamu kuruluşları sözleşmeye geçecek işçi için teklifini 29 Haziran'a kadar verecek

Maliye Bakanlığı, geçici işçi statüsünden sözleşmeliye geçirilecekler için ücret tavanlarını belirledi. Tavan ücretlerin, emsal memur maaşlarını aşmamasına özen gösterildi.

Kamu kuruluşları öncelikle sürekli işçilerin yaptıkları işi yapan geçici işçileri, mevcut ücretleriyle sürekli işçi statüsüne aktaracak. Bunun dışında kalan geçici işçilere, yaptıkları fiili işe göre belirlenen ücret tavanlarını aşmamak üzere sözleşmeli ücret teklifinde bulunacak. Personel de bu teklife 15 gün içinde yanıt verecek.

Liste gönderilecek

Yeni statüyü kabul eden personelin listesi, vize için Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'na gönderilecek. Kabul etmeyenler ise geçici işçi olarak çalışmayı sürdürecek. İzin ve diğer özlük haklarında, geçici işçiler İş Kanunu, sözleşmeli personel ise Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olacak.

Kadro teklif süresi uzatıldı

Geçici işçilerin sürekli işçi ve sözleşmeli personel statüsüne alınmaları konusunda daha önce kamu kuruluşlarından 1 Haziran'a kadar yeni statülerle ilgili teklifte bulunmasını isteyen Devlet Personel Başkanlığı, ortaya çıkan tereddütler üzerine kamuya yeni bir yazı gönderdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin imzalı bu yazıda son bildirim tarihinin, 29 Haziran 2007 olarak yeniden düzenlendiği belirtildi. Yazıda, kamuda geçici iş pozisyonlarında çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmelerine ilişkin kanun hükümleri hatırlatılarak, şu uyarılarda bulunuldu:

'Yönlendirmeyin'

"Sözleşmeliye geçişte yönlendirme yapılmaması, personelin mağduriyetine yol açılmaması gerekiyor. Sözleşmeli personel statüsüne geçmeyi kabul etmeyenlerin geçici iş pozisyonlarında istihdamlarına devam edilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber