Kiraya stopaj Maliye'yi karıştırdı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kira gelirlerinin beyanname yerine stopajla vergilendirilmesi tartışması Maliye'yi karıştırdı. Henüz fikir aşamasındaki çalışmanın kamuoyuna yansıması Maliye'de sinirleri gerdi. AK Parti yönetimi bilgi istedi

Kira gelirlerinin beyanname yerine stopajla vergilendirileceği yolundaki haberler kiracılar ve ev sahipleri arasında tartışmaya yol açarken, Maliye bürokrasisi içinde de çatlağa yol açtığı ortaya çıktı. Geçen yıl kurulan Maliye Bakanlığı Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü, üzerinde fikir jimnastiği yaptığı taslak halindeki kira gelirlerine yönelik stopaj çalışmasını pazartesi günü Anadolu Ajansı aracılığıyla kamuoyuna aktardı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren haber medyada geniş yankı bulunca, gözler Maliye'ye çevrildi.

BÖYLE ÇALIŞMA YOK

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, düzenleme hakkında bilgi alabilmek için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı aradı. Unakıtan'ın yurtdışında olması nedeniyle Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu ile görüşen Kapusuz'a, Maliye içerisinde böyle bir çalışmanın olmadığı söylendi.

OLGUNLUĞA ULAŞMALI

Gelişmeler üzerine, Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın, Gelir Politikaları Genel Müdürü Seyit Ahmet Baş'ı ?daha hassas olunması? konusunda uyardığı belirtildi. BUGÜN Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Hasan Basri Aktan, şunları söyledi: ?Henüz ortada somutlaşmış bir çalışma yok. Vergi gibi tüm vatandaşları ilgilendiren düzenlemeleri tek başınıza hazırlayıp çıkarıp, vatandaşa ?buyurun ödeyin' diyemezsiniz. Çalışma belirli bir olgunluğa gelince kamuoyunun bilgisine sunar, gelen tepkilere göre de gerekli değişiklikleri yaparsınız. Bu, daha üzerinde tartışılma bile açılmamış, benim bile haberimin olmadığı bir konu.?

FARKLI ÇALIŞMA VAR

Stopaj tartışmalarından olumsuz etkilendiklerini ifade eden Gelir İdaresi yetkilileri de, ?Biz kira beyannameleri konusunda şu anda farklı bir çalışma yürütüyoruz. Muhtarlıklardan destek alıyoruz, mükelleflerin elektrik, su, telefon kayıtlarını inceliyoruz. Bu çalışmalar sürerken, birden bire bu konu hoş olmadı? diye konuştular Yetkililer, ?Maliye, her zaman her konuda fikir jimnastiği yapar. Yaptığımız fikir jimnastiklerini açıklasak, hergün gazetelere manşet oluruz? diye konuştular.

Erdoğan SÜZER/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber