IMF'yle algı operasyonu

'Türkiye IMF'den borç isteyecek' yalanları yeniden dolaşıma sokuldu. Bloomberg News "borç konusu" gündeymiş gibi IMF'den açıklama istedi. IMF'den "Türkiye hükümetinden mali yardım isteme niyetinde olduklarına dair bir işaret almadık" şeklinde kısa bir açıklama geldi. Bu cevap dün bir ajansta "IMF: Türkiye'den yardım talebi yok" başlığıyla yeniden servis edildi. 24 Haziran öncesi Alman DW, "IMF, Türkiye'nin kapıyı çalma ihtimaline karşı hazırlık yapıyor" diye yazmıştı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ağustos 2018 08:35, Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018 09:04
IMF'yle algı operasyonu

Ticaret savaşları ve İran'a ambargo gelişmeleriyle yaşanan gerginlik, Türkiye'ye dönük bir algı operasyonuna dönüştürme gayreti artıyor. Yurt dışından servis edilen "Türkiye IMF'den borç isteyecek" haberleri iki aydır belli aralıklarla gündeme getiriliyor. Türkiye'de belli medya grupları üzerinden yaymaya çalışılan bu haberi, IMF iki kez yalanlamasına rağmen, gündemde tutulması dikkat çekiyor. Birçok medya grubunun bu iddiaların peşine takılarak konuyu gündemde tutarak "algı operasyonu"na çanak tutuyor.

DIŞARIDAN SERVİS EDİLDİ

Önceki gece yarısı (saat 22.59'da) bloomberght'de "Türkiye'den bir yardım talebi yok" başlıklı bir haber yer aldı. Bloomberg News'e dayandırılan haberde, "Türkiye'nin IMF'ye fon başvurusuna dair işaret yok" bilgisine yer verildi. Mail yoluyla Bloomberg News'in sorularına yanıt verdiği belirtilen haberde, IMF'nin şu iki cümlelik açıklaması yer aldı: "Türkiye hükümetinden mali yardım isteme niyetinde olduklarına dair bir işaret almadık. Türkiye ile ilgili görüşlerimizi 4. bent raporu ile belirtmiştik."

İbrahim Acar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber