Dolar 5,44; Euro 6,31 ile tarihi rekor kırdı

Dolar ile Euro bugün rekor tazeledi ve saat 10:15 itibariyle Dolar/TL 5,44; Euro/TL 6,31 oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ağustos 2018 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Dolar 5,44; Euro 6,31 ile tarihi rekor kırdı

Yaptırım krizinin çözülmesi için Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal önderliğinde 9 kişilik heyet, dün ABD'ye gitti ve ABD Dışişleri yetkilileri ile yapılan görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, görüşmede rahip Brunson konusu dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok meselenin ele alındığını bildirdi. Nauert, ayrıca görüşmelerin de devam ettiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yapılan görüşmenin ardından Türk Heyeti ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki yaptırım krizinin diyalog ve diplomasi yolu ile çözülmesi için görüşmeler yapılıyor, ancak şimdilik olumlu bir haberin gelmemesi yanında yurt dışı basında yer alan negatif haberler piyasalardaki volatiliteyi artırdı.

Amerika'daki Wall Street Journal gazetesi, ABD ve Türkiye yetkilileri arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını ve ABD'nin yaptırımlarına devam edeceğini yazarken bazı yurt dışı kaynaklarda da Türk Heyeti'nin ABD Hazine Bakanlığı ile Halkbank cezasına dair görüştüğü bilgisi yer aldı.

ABD ve Türk yetkililer tarafından onaylanmayan, doğruluğu şüphe uyandıran bu haberler piyasalara negatif yansıdı ve USD/TRY kuru bugün %3 yükselişle 5,2660 seviyesinden 5,44'e çıkarak tarihi rekor kırarken EUR/TRY 6,3125 ile rekor kırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber