AB, KKTC'li öğrencilere burs verecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2007 19:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Bologna sürecine dahil edilmedikleri için mağdur olan KKTC'li üniversite öğrencilerine ve öğretim görevlilerine AB'de 1 yıl eğitim alabilmeleri için burs verilmesinin planlandığını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Liberal Grup Başkanı Graham Watson'ın yazılı soru önergesini cevaplayan Rehn, KKTC'deki üniversitelerin Bologna sürecine henüz dahil edilmemiş olsalar da kendi tercihleriyle kredili sistem ve kalite güvencesi gibi Bologna sürecinin önceliklerini dikkate alabileceklerini kaydetti.

KKTC'deki üniversitelerin Rum kesimince tanınmamaları nedeniyle AB'nin öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programı Erasmus'a da katılamadığını anımsatan Rehn, AB Komisyonunun sorunun çözümü için Kıbrıs Rum kesimi makamlarıyla diyaloğunu ve arayışlarını sürdüreceğini vurguladı.

Rehn, KKTC'nin Erasmus programına katılamamasının yarattığı fırsat eşitsizliğinin telafisi için daha önce onaylanan 259 milyon avroluk Mali Yardım Tüzüğü'nden karşılanacak bursla KKTC'li öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin AB üniversitelerinde ve yüksek öğretim kurumlarında 1 yıl kalabileceklerini ifade etti.

AP Liberal Grup Başkanı Watson, KKTC'de 40 bin öğrencisi bulunan 5 üniversitenin Bologna sürecine dahil olmak için bu yıl başında başvuruda bulunduğuna dikkat çekerek, AB Komisyonunun bu yönde ne tür somut önlemler alacağını sormuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber