Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova'ya gidecek

Moldova Devlet Başkanı Igor Dodon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kişinev'e resmi ziyaretinin eylül-ekim aylarına planlandığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2018 21:57, Son Güncelleme : 22 Ağustos 2018 22:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova'ya gidecek

Daha önce Moldova lideri, Erdoğan'ı, Bağımsızlık Günü'nün kutlandığı 27 Ağustos'ta Kişinev'i ziyaret etmeye davet etmişti. Dodon, Türk hükümetinin aktif desteğiyle hayata geçirilen Moskova Devlet Başkanlığı binasının restorasyonun da bu tarihe kadar biteceğini söylemişti.

Dodon, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer ile görüşmenin ardından Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Vaat edilen gibi temelli restorasyon 27 Ağustos'ta bitecek. Ardından sadece teknik sorunları çözmek ve idare binasının mobilyayla donatılması kalıyor. Mobilyanın alımını da Türk tarafı finanse ediyor. Devlet Başkanlığı İdaresi binasının resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül-ekim aylarına planlanan resmi ziyaret kapsamında gerçekleşecek" ifadelerine yer verdi.

Dodon, "Türkiye Cumhuriyeti'nin TIKA ajansının aracılığıyla Moldova'da, özellikle de Gagavuzya'da hayata geçirdiği tüm ekonomik ve sosyal projelerden dolayı Türk muhatabına ayrıca teşekkür ettim" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber