Recep Akdağ: Objektif atama kriterleri getirdik

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık kuruluşlarında objektif, şeffaf atama kriterleri getirdiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Akdağ, ?Bu çerçevede bütün atamalarımız, objektif ölçüler, belli kurallar içinde yapılmaktadır? dedi

TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı bünyesinde İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı ile Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı kurulmasını öngören kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

İMKANLAR PARSELLENDİ

Teklif üzerine CHP grubu adına söz alan CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral, teklifte öngörülen, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı kurulmasını eleştirerek, ''Bu, Bakanlığın bütün imkanlarını birilerine parsellemektir. Bu teklifi, giderayak oldu-bittiye getirmenin ne anlamı var? Hangi müteahhit bekliyor? 4,5 yıldır bir tıkanıklık olmadı, bugün niye tıkandı? Bunun arkasında bir güç var'' diye konuştu. ANAVATAN Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu da partisinin görüşlerini dile getirirken, iktidarın, ''Sağlıkta dönüşüm yaptık'' dediğini, ancak sağlıkta geriye dönüldüğünü savundu.

VASIFSIZ KADROLAŞMA

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, ''vasıfsız kadrolaşmada Sağlık Bakanlığının ön sıralarda yer aldığını'' ileri sürerek, uzman hekimler yerine pratisyen hekimlerin başhekim yardımcısı olarak atanmasının gerekçesini sordu. Bunlara cevap vermek için kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'li Kart'ın, soru yerine siyasi yorumlarda bulunduğunu belirterek, vasıfsız kadrolaşma iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Pratisyen hekimlerin başhekim yardımcısı olmasının tabii karşılanması gerektiğini belirten Bakan Akdağ, şunları söyledi

YÖNETİCİLİĞİ ÖĞRETTİK

''Uzman hekimlerin yöneticilik yapması ne kadar tabii ise pratisyen hekimlerin yöneticilik yapması da o kadar tabiidir. Uzman hekim ihtiyacımız olduğundan, verimliliği artırmak için pratisyen hekimlerin yöneticilik yapması sağlandı.'' Bakan Recep Akdağ, ''Objektif, şeffaf atama kriterleri getirdik. Bütün atamalarımız, objektif ölçüler, belli kurallar içinde yapılmaktadır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber