'Birleşme fiyaskosu AKP'ye yaradı'

Haber Giriş : 04 Haziran 2007 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez sağ birleşme çabasının fiyasko ile sonuçlanması, yurt dışında da yankılandı. Financial Times'a göre fiyasko ile biten DP-Anavatan birleşmesinin hükümetin parlamentodaki hakimiyetini koruma umutlarını iyice arttırdığını yazdı.

Merkez sağ birleşme çabasının fiyasko ile sonuçlanması, yurt dışında da yankılandı. Financial Times gazetesi, merkez sağdaki birleşme girişiminin başarısızlığını değerlendirirken ?Çöküş, giden hükümetin parlamentodaki hakimiyetini koruma umutlarını iyice arttırdı? yorumunu yaptı.

Financial Times gazetesi, ?Türk partileri birleşme görüşmeleri başarısız? başlıklı haberinde ?Türkiye'nin merkez sağ muhalefeti, gelecek ay yapılacak genel seçimlerde yarışacak iki partinin önerilen birleşmesinin çöküşünde sonra kargaşa içinde? görüşünü dile getirdi.

Anavatan ve eski DYP şimdiki Demokrat Partisi'nin geçen ay yüzde 10'luk barajını aşmak amacıyla birleşeceklerini açıkladıklarını belirten gazete, ?Ancak liderliği ve parlamentodaki temsil ile ilgili çatlak, girişimden vazgeçilmesine yol açtı? diye yazdı.

İngiliz gazetesi, ?Çöküş, giden hükümetin, parlamentodaki hakimiyetini koruma umutlarını iyice arttırdı? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber