Mutlu olmanın yolu adil olmaktan geçiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, mutlu olmanın yolunun adil olmaktan geçtiğini belirterek, ?Siz, siz olun kimsenin vicdanında mahkum olmayın? dedi.

Trabzon Valiliği tarafından ildeki kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerine yönelik düzenlenen ?Mutlu Olmanın Sırları' konulu konferans, Trabzon Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Konferansı veren Kişisel Gelişim Uzmanı, emekli Kıdemli Binbaşı Asım Yekeler, katılımcılara hayatta mutlu olabilmek için neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler verdi.

Mutlu olmak isteyen kişinin evvela kendisiyle barışık olması gerektiğini kaydeden Yekeler, kendisiyle barışık olmayan kişinin mutlu olmasının mümkün olmadığını söyledi. Mutlu olmanın yollarından birinin de her şeye iyi tarafından bakılması olduğunu kaydeden Yekeler, ?Kişi her olay ve kişide bütün olumsuzluklarına rağmen iyi yönlerin de bulunduğunu bilmeli ve bunları görmeye çalışmalıdır. Her insanın farklı bir özelliği ve yeteneği vardır. Siz idareciler, maiyetinizde çalışan kişilerin bu iyi yönlerini ve özelliklerini görüp ona göre davranırsanız bu durum çalışmalarınızı kolaylaştıracaktır? dedi.

Kişinin mutlu olmak için kendi farkına varması ve kendisini değerli hissetmesinin de şart olduğunu vurgulayan ve konuşmasını sık sık yaşanılmış örneklerle süsleyen Yekeler, her insanın olduğu gibi kabul edilmesinin de kişiyi mutluluğa götürecek yollardan biri olduğunu dile getirdi.

?Mutlu olmak için adaletli olmak gerekir, adil değilseniz insanların vicdanında mahkumsunuz demektir? diyen Yekeler, ?Adil olmaya azami gayret gösterilmelidir. İnsanları kırmış, üzmüşsek, bir haksızlık yapmışsak mevkisine makamına bakmadan onlardan özür dileyelim, helallik alalım. Çünkü insanların vicdanında mahkum olan kimsenin mutlu olması mümkün değildir. Siz, siz olun kimsenin vicdanında mahkum olmayın? diye konuştu.

Konferansı, Trabzon Vali Yardımcıları Vural Demirtaş ve Mehmet Özmen'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinden oluşan çok sayıda kişi dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber