Eğitim-Sen'den İHL kınaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2007 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, ''İmam Hatip Liseleri (İHL) dışındaki okulları aşağılayan ve karalayan zihniyeti kınıyoruz'' dedi.

Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinin bir etkinliğinde konuşan eski Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı İbrahim Solmaz'ın ''Diğer okullarda fuhuş var, uyuşturucu var. İHL'lerde bunlar yok. Bugün İHL'ye çocuğunu gönderen de, orada okuyan gençler de birer kahramandır'' şeklindeki sözlerini, Eğitim-Sen olarak kınadıklarını bildirdi.

Dinçer, şu görüşleri bildirdi:

''Bu sözleri, yıllardır ırkçı-gerici eğitim politikalarını kendilerine dayanak yapan, meslek liseleri ile ilgili sorunları sadece imam hatip liseleri açısından değerlendiren zihniyetin geldiği noktayı görmek açısından değerlendirmek gerekir. Bu tür hakaret içeren sözlerin, üstelik devlete ait bir imam hatip lisesinin bahçesinde söylenmiş olması anlamlıdır. AKP döneminde benimsenen eğitim politikaları, bu tür açıklama ve yorumların artışını beraberinde getirmiştir.

Bu noktada, bu tür suçlayıcı açıklamaları yapanlar kadar, onlara böyle saçma açıklamalar yapmaları için cesaret veren zihniyet de sorgulanmalıdır. Aksi takdirde bu tür yorum ve değerlendirmelerin önümüzdeki dönemde daha da artması kaçınılmaz olacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber