Marmara'nın batısında öğleden sonra sağnak yağış bekleniyor

Haber Giriş : 05 Haziran 2007 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara'nın batısında öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre; bugün (Salı) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara'nın batısında; Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bandırma ile İstanbul'un boğaz çevresi ve batı kesimlerinde kuvvetli rüzgarlarla birlikte etkili gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bundan dolayı oluşacak olumsuz şartlara (sel, küçük çaplı su baskını, dolu, yıldırım vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

Hava sıcaklığının Yarın (Çarşamba) yurdun batı kesimlerinde, Perşembe gününden itibaren iç ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalması tahmin ediliyor.

5 büyük ilimizde hava durumu

Bugün Yarın

İstanbul 19/28 19/27

Ankara 15/31 16/25

İzmir 20/30 20/26

Adana 19/32 19/32

Antalya 19/29 20/28

ANKA

Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bandırma ile İstanbul'un boğaz çevresi ve batı kesimlerinde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara'nın batısında, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bandırma ile İstanbul'un boğaz çevresi ve batı kesimlerinde kuvvetli rüzgarlarla birlikte etkili gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, rüzgarla birlikte görülecek sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, küçük çaplı su baskını, dolu, yıldırım gibi vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

ANKA

YURTTA HAVA TAHMİNİ

- ÖĞLE SAATLERİNDEN SONRA YURDUN KUZEYBATI KESİMLERİNİN YENİ BİR YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİNE GİRECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

- SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK ŞEKLİNDE GÖRÜLECEK YAĞIŞLARIN ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE MARMARA'NIN BATISINDA ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

İSTANBUL (İHA) - Bugün öğle saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yurtta sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara'nın batısında (Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Bandırma ile İstanbul'un boğaz çevresi ve batı kesimlerinde) etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacak, diğer bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyı kesimleri ve Güney Ege kıyılarında güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice

esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu 31

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, boğaz çevresi ve batı kesimlerinde etkili olması bekleniyor) 28

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

Antalya: Parçalı zamanla çok bulutlu 29

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 24

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 24

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 32

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber