Başbakan'ın askerlik arkadaşı da listede

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın asker arkadaşı, Milli Eğitim eski Müdür Vekili Ahmet Er, AKP'den son sırada Erzurum Milletvekili adayı oldu. 2002 genel seçimlerinde AKP'den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Er, bu kez 7'nci sıradan aday olarak gösterildi. Ahmet Er, ?Başarılı olmak için çalışacağım'' dedi.

Askerliğini Tuzla Piyade Okulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yapan Ahmet Er, 2002 genel seçimlerinde AKP'den milletvekilli aday adayı oldu ancak listeye giremedi. Seçimin ardından Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Er, görevden alınan Fevzi Budak'ın mahkemeye kararı ile her seferinde geri dönmesi üzerine huzursuz oldu. Yasal koşullara uymamasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten atanması uzun süre de tartışılan Er, mahkeme kararı ile görevden alınmasının ardından 2006 yılından bu yana Erzurum Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapıyordu. Ahmet Er, erken seçim kararının alınmasının ardından görevinden istifa ederek, AKP'den Erzurum milletvekili aday adaylığına başvurdu.

Başbakan Erdoğan'la askerlik arkadaşı olmasının kendisine ayrıcalık kazandırmadığını belirten Ahmet Er, ?Geçen seçimde aday adayı olmuş ancak listeye girememiştim. Bu kez 7'nci sıradan listeye girdim. Partimin başarısı ve seçilmem için çalışacağım. Seçilmem Erzurum için hayırlı olacaksa, Allah bana milletvekili olmayı nasip etsin'' dedi.

Toplam 7 milletvekili çıkaracak olan Erzurum'da AKP'nin listesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Kavaz, Sadrettin Aydın, Muhyettin Aksak ve Ahmet Er'den oluştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber