Cüzdanı kabarık vekillerin önü açık

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siyasi partilerin YSK'ya verdiği milletvekili aday listeleri, iş dünyasını memnun etti. İş dünyası temsilcilerinin büyük bir kısmı, listelerde seçilebilir yerlerde bulunuyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) ve birliğe bağlı oda ve borsaların yönetiminden milletvekili aday listelerine giren 14 aday da bulundukları illerde genel olarak liste başında veya seçilme ihtimali yüksek sıralarda yer aldı. 14 adayın 5'i AKP'den, 2'si CHP'den, 5'i Demokrat Parti'den, 1'i MHP'den, 1'i de ANAP'tan. 4 partinin barajı aşması durumunda, 10-13 kişi arasında kişinin Meclis'e girebileceği değerlendiriliyor.

Milletvekili aday listelerinde yapılan taramalara göre, TOBB ve birliğe bağlı oda ve borsaların yönetiminden 14 isim listelerde yerini aldı.

Çağlayan'ın yanısıra Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel AK Parti'nin Denizli'de 1. sıra adayı oldu. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi de AK Parti'nin İzmir'de 5. sıra adayı oldu. TOBB Turizm Meclisi Üyesi Hüsnü Çöllü Antalya'dan CHP 2. sıra, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Kamil İlhan da Şırnak'tan CHP 2. sıra adayı oldu.

Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Emet, Afyon'dan D 1. sıra, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol Burdur'dan DP 3. sıra, Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özün Kırklareli'den DP 3. sıra, Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür de Manisa'dan DP 4. sıra adayı oldu. TOBB Başkan Danışmanı Gündüz Aktan İstanbul'dan 1. bölge MHP 1. sıra adayı olurken, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Serin de Edirne'den ANAVATAN 1. sıra adayı oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber