Muhbire yüzde 25 ikramiye

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak petrolü ihbar edenlere ikramiye ödenecek.

Kaçak petrolü ihbar eden ve yakalayan kamu görevlilerine yakalanan kaçak petrolün yüzde 25'i ikramiye olarak ödenecek.

Kaçak petrolün yakalanması halinde ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine ikramiye ödenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yakalanan kaçak petrolün teslim edildiği il özel idaresi ikramiyeyi ödeyecek. Kaçak petrolden elde edilen gelirler ve vergiler kesildikten sonra il özel idarelerince açılacak emanet hesaba yatırılacak.

Yapılacak ödemeler açılan emanet hesaptan karşılanacak. Hesaptaki paranın ikramiye ödemelerine yetmemesi halinde ise aradaki fark Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

ÖDEMEYİ İL ÖZEL İDARESİ YAPACAK

Kaçak petrole ilişkin mahkumiyet hükmünün ya da müsadere kararının kesinleşmesini takip eden bir ay içerisinde kaçak petrolün satışının yüzde 25'i il özel idaresi bütçesine gelir kaydedilmek üzere, Maliye Bakanlığı'nca genel bütçeden ödenecek.

İhbar sonucunda kaçak petrolün sahipli yakalanması halinde; kaçak petrolün satışından sonra vergiler dahil elde edilen toplam gelirin yüzde 10'u ihbar edene, yüzde 10'u da kaçak petrolün yakalanmasına katılan kamu görevlilerine ödenecek.

Kaçak petrole ilişkin mahkumiyet hükmünün veya müsadere kararının kesinleşmesini takip eden bir ay içerisinde ise kaçak petrolün satışından vergiler dahil elde edilen toplam gelirin yüzde 15'i ihbar edene, diğer yüzde 15 ise kaçak petrolün yakalanması eylemine katılan kamu görevlilerine ilave ikramiye verilecek.

İhbar olmaması durumunda ise kaçak petrolün yakalanmasına katılan kamu görevlilerine satışından sonra yüzde 10, mahkeme kararının kesinleşmesinden sonra yüzde 15 olmak üzere toplam yüzde 25 ikramiye ödenecek.

Yakalanan kaçak petrolün sahipli olmaması halinde ise ihbar edenlere ve yakalayan kamu görevlilerine yüzde 50 eksik ikramiye ödenecek. Ödenecek ikramiyeler damga vergisi hariç vergi, resim ve harca tabi olmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber