Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda gurur günü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 21:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ERZİNCAN Üniversitesi'ne bağlı Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, 2'nci dönem mezunlarını verdi. Düzenlenen törenle diploma ve hediyelerini alan 58 öğrenci, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

2003 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan ve mart ayından bu yana Erzincan Üniversitesi çatısı altında eğitim ve öğretime devam eden Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, geçen yıl verdiği ilk mezunlarının ardından bugün düzenlenen törenle ikinci dönem mezunlarını da verdi. Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen diploma törene Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kelkit Belediye Başkan Vekili Muammer Doğan, Erzurum Atatürk ve Karadeniz Teknik Üniversitelerinden gelen öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karanlık, ?Bugün emeklerin karşılığının alındığı gündür. 2'nci dönem mezunlarımız aynı zamanda Erzincan Üniversitesi'nin de ilk mezunlarıdır'' dedi. Yrd. Doç. Dr. Karanlık, şöyle devam etti:

?Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, Türkiye'deki 440 meslek yüksekokulu içinde 3 yıllık eğitim ve öğretim veren 7 okuldan biridir. Aynı zamanda hazırlık sınıfında yabancı hocaların ders verdiği ilk yüksekokuldur. Uluslararası standartlarda eğitim öğretim veriyoruz. Bilimsel çalışmaları önemsiyoruz. Yeni bir okul olmamıza rağmen, hakemli uluslararası dergilerde 19, ulusal dergilerde ise 15 makalemiz yayınlandı. Organik Tarım Bölümü'ndeki öğrencilerimiz 17 Haziran'da Yunanistan'a 13 haftalık bir eğitim programı için gidiyor. Ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında 120 bin dolarlık bir organik tarım projesinin koordinasyonu da okulumuza verildi.'' Törende daha sonra söz alan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Vakıf Başkanı Aydın Doğan'ın sevgi ve selamlarını getirdiğini belirterek, ?Hepinize başarılar diliyor ve bundan sonra hayatınızı muvaffak olmuş, ülkesine yararlı kişiler olarak devam ettirmenizi istiyor. Burada hepinizi bir arada görünce, ne kadar güzel işlerin içinde olduğumuzu daha iyi anlıyoruz'' diye konuştu.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ise Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nun bir öykü olduğunu söyleyerek, ?Burası güzel insanların, güzel yürekleriyle çizdiği yolun kesiştiği yerdir'' dedi. Prof. Dr. Büyükkasap, şöyle devam etti:

?Yüksek öğrenimde fiziki mekanlar çok anlam ifade etmez. O binaları değerli kılan içindeki insanların gayretidir. Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, felsefesini oluşturmuş, model olmuş bir okuldur. Bu okul için tüm imkanlarını seferber eden Aydın Doğan Bey'e, kuruluşunda büyük katkılar sağlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz' a teşekkür ediyoruz. Gençler, bugün müstesna bir eğitim kurumundan mezun olmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Burada aldığınız temel kavram ve becerilerle kendinizi sürekli yenileyin. Böylece rekabet ortamında daha iyi mücadele edersiniz. Çok çalışın, çok üretin ki bayrağımız daha güzel dalgalansın.'' Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, son günlerde meydana gelen terör olaylarına da değinerek, ?Ülkemiz adeta bir sabır sınavından geçiyor. Dış mihraklardan destek alan onursuz, asaletsiz zihniyetlerden cesaret alan lanet terör, öz be öz Türk yurdu olan vatan topraklarında evlatlarımızı şehit ediyor. Atatürk' ün kurduğu laik cumhuriyete gölge düşürmek istiyorlar. Bu coğrafyada Türk'ün dışında olduğu bir tarih yazmak mümkün değildir. Yazmaya kalkanlar da bedelini ağır öder'' dedi.

Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ise yaptığı konuşmada, ?Bu mutlu gününüzde burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlardan Organik Tarım Bölümü öğrencisi Nihal Güner, Muhasebe Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Harun Altun'a Türk bayrağını teslim etti. Folklor gösterilerinin ardından, 1'inci sınıf öğrencileri, mezunlara karanfil hediye etti.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi. Okul 1'incisi Muhasebe Bölümü'nden Meryem Ak'a Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, okul 2'ncisi Organik Tarım Bölümü'nden Duygu Azman'a Kelkit Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, okul 3'üncüsü Bilgisayar Teknolojisi Bölümü'nden Hakan Sevim'e ise Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı diplomalarını ve hediyelerini verdi. Bölümlerde sıralamaya giren öğrencilere de diplomaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Aydın Doğan Vakfı okulda ilk üç dereceye girenlere laptop, bölüm birincilerine dijital fotoğraf makinesi, ikinci ve üçüncülerine ise saat hediye etti.

Mezuniyet töreni, tüm mezunların kep atması ve protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Muhasebe Bölümü'nden 12, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'nden 11, Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden 11 ve Organik Tarım Bölümü'nden 24 olmak üzere toplam 58 öğrencinin mezun olduğu Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda, yeni açılan Sivil Havacılık ve Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü de dahil olmak üzere 5 programda toplam 400 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber