Başesgioğlu: İstihdam vergilerinin düşürülmesini yeni hükümete bıraktık

Haber Giriş : 06 Haziran 2007 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, istihdam vergilerinin düşürülmesini içeren istihdam paketini hazırladıklarını, seçim öncesi ?popülist politika? olarak algılanır diye seçim sonrası gelecek hükümete bıraktıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin işgücü maliyetleri bakımından Avrupa'ya göre daha iyi olduğunu, OECD ülkelerine görede istihdam vergilerinin yüksek olduğunu belirterek, istihdam vergilerinin düşürülmesini örgören istihdam paketi hazırladıklarını ancak bunun hayata geçirilmesini seçimden sonra gelecek hükümete bıraktıklarını söyledi.

Türkiye Gıda Sanayi ve İşverenler Sendikası'nın (TÜGİS) düzenlediği ?İstihdam ve Girişimcilik? konferansına katılan Başesgioğlu, Türkiye'de sosyal politika alanın hep ihmal edildiğini belirterek, toplumun ve Türkiye'nin refahı için bu alana gerekli önemin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Başesgioğlu, işsizlerin bir kısmına kamunun iş verdiğini ama bir kısmına da özel sektörün iş vermesi gerektiğini belirterek, ?İşsizliğin çözümü hükümetin boynuna atılmış bir zincir? dedi.

Türkiye'nin en önemli sıkıntısının ise önemli konularda türküyü terennüm edememek olduğunu aktaran Başesgioğlu, aynı türkü söylenilmeye başladığında ise Türkiye'yi kimsenin tutamayacağını ifade etti. Bakan Başesgioğlu, tek partili iktidarlar döneminde Türkiye'nin sıçrama yaptığını savunarak, AKP iktidarı döneminde elde edilen makroekonomik başarıları anlattı.

İş dünyasının her zaman şikayet ettiği istihdamdaki vergi yüklerine de konuşmasında değinen Başesgioğlu, ?Türkiye'de 7.5 milyon emekli var. 2007'de 51.1 milyon YTL emekli parası ödeyeceğiz. İş gücü maliyetleri bakımından ise Avrupa'ya göre iyiyiz? dedi. Başesgioğlu, istihdamdaki vergilerin düşürülmesini içeren istihdam paketini hazırladıklarını ancak seçim öncesi ?popülist politika? olarak algılanmasın diye Meclis'e sunmadıklarını ifade ederek, bu paketi seçim sonrası gelecek hükümete bıraktıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber