Ağar ve Mumcu bir araya geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mumcu'nun Sinan Aygün ve Burhan Özfatura ile görüşmesi sona erdi

ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun Demokrat Parti'nin (DP) milletvekili adayları Ankara Ticaret Odası (ATO)

Başkanı Sinan Aygün ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile görüşmesi sona erdi.

Mumcu'nun Ümitköy'deki evinde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

Aygün, evden ayrılırken, gazetecilerin, Mumcu ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın bugün biraraya gelip gelmeyeceklerini sormaları üzerine, "İnşallah gelecekler. Henüz yeri belli değil" dedi.

"Umut var mı?" sorusu üzerine de Aygün, "İyi olacak. Onun için geldik" diye konuştu.

Görüşmeye katılan Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş da görüşmenin ardından Mumcu'nun evinden ayrıldı.


Merkez sağda, birleşme hayallerinin suya düşmesiyle yaşanan gelişmeler, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu yeniden bir araya gelmeye zorladı.

Dün Ağar'ın Mumcu'dan randevu talebinde bulunmasının ardından ilk görüşme telefonla gerçekleştirilirken, iki genel başkan bugün de yüz yüze görüşecek ve seçim işbirliğinin şartlarını ele alacak. Ağar-Mumcu zirvesinin ise saat 11.00'de yapılması bekleniyor. İki lider arasında uzlaşma sağlanması halinde ise ANAVATAN'ın seçimlere katılmaması, bunun yerine adaylarını DP listelerinden göstermesi formülü uygulamaya konulacak. ANAVATAN adayları DP'nin aday listesinde boş bıraktığı yerlere yerleştirilecek. Bazı DP adaylarının da fedakarlık yaparak adaylıklarından vazgeçmesi gerekebilecek.

Merkez sağ, önce seçim işbirliği ardından birleşmeyi yeniden gündemine aldı. Dün iki parti arasında yürütülen temas trafiğinin ardından gece boyunca DP ve ANAVATAN kurmayları, olası seçim işbirliği üzerindeki çalışmalarını sürdürürken, işbirliğine yönelik son karar ise bugün liderler tarafından verilecek. Dün telefonla görüşen Ağar ve Mumcu bugün de saat 11.00'de bir araya gelerek, ?CHP-DSP? modeli olarak adlandırılan formülü görüşecek. İki lider arasında uzlaşma sağlanması halinde ANAVATAN'ın seçime katılmaması, bunun yerine adaylarını DP listelerinden göstermesi sözkonusu olacak. ANAVATAN adayları ise DP tarafından boş bırakılan 24 ildeki sıralara yerleştirilecek. Anavatan Partisi kurmayları, listede boş bırakılan yerlerin dışında bazı önemli illerde de ilk sıralarda adaylık istenebileceğini, bunun da bazı DP adaylarının çekilmesini gerektirebileceğine dikkat çektiler.

MUMCU ADAY OLACAK MI?

Bu arada, CHP-DSP işbirliğini model alan merkez sağda, Erkan Mumcu'nun adaylığı da tartışılıyor. DP ile birleşme hayallerinin suya düşmesinin ardından partisinin 9. Olağan Kongresinde, DP'yi ?onursuzluk?la suçlayan Mumcu'nun, tıpkı DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in yaptığı gibi aday olmayarak partisinin başında kalabileceği belirtiliyor.

LİDERLER ?BİRLEŞECEĞİZ? DİYECEK

Ağar ve Mumcu arasında yapılacak görüşmede aday listelerinin yanı sıra, birleşme konusunda gelinen nokta da değerlendirilecek. DP ve ANAVATAN genel başkanları, görüşmenin ardından yapacakları açıklamada, seçim işbirliğinin birleşmeyi rafa kaldırmadığını, seçim sonrasında yeniden gündeme geleceği mesajını verecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber