Osman Baydemir hakkında soruşturma

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, Türkçe ve Kürtçe hazırladığı 7. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali açılış davetiyesi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Mayıs tarihinde Belediye Başkanı Baydemir tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak'a gönderilen ve üzerinde Türkçe ve Kürtçe ''Demokrasi ve sanat için festival'' yazılı açılış kokteyli davetiyesi nedeniyle soruşturma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı'na yazı göndererek, Baydemir'in ifadesinin alınması için izin talebinde bulundu. İçişleri Bakanlığı, soruşturmaya izni verirse Baydemir konuyla ilgili olarak savcılıkta ifade verecek.

Bu arada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı'nın izniyle Belediye Başkanı Baydemir hakkında 2006 yılında yapılan 6. Kültür ve Sanat Festivali'nde üzerinde, Türkçe ve Kürtçe ''Gökkuşağı renginde buluşalım'' yazılı davetiye nedeniyle başlattığı soruşturmayı tamamlayarak dava açtı. Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede, Baydemir'in 29 Mayıs 2006 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan'a gönderdiği 6. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali açılış kokteyli davetiyesinde, Türkçe ve Kürtçe yazıların yer alması nedeniyle, TCK'nın, ''Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunun koyduğu yasaklara ve yükümlülüklere aykırı hareket etmek'' suçunu kapsayan 222. maddesiyle ''Görevi kötüye kullanma'' suçunu içeren 257/1. maddesi uyarınca yargılanması istenildi. Belediye Başkanı Baydemir hakkında 3 yıl 6 ay hapsi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber