Selçuk öğretmen, küresel öğretmen ödülüne layık görüldü

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan Hindistan merkezli AKS Education tarafından, yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 09:55, Son Güncelleme : 26 Eylül 2018 14:24

Ankara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, Hindistan merkezli AKS Education tarafından, 54 bin kişi arasından seçilerek yılın öğretmeni ödülüne layık görüldü

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan, başvurusunun olumlu sonuçlanması sonrasında, 16 Eylül 2018 tarihinde Yeni Delhi'de düzenlenen törene katıldı ve Küresel Öğretmen Ödülünü aldı. Ödül 12 farklı ülkeden öğretmene verilmiştir.

AKS Education merkezi Hindistan'da ve bir çok ülkede temsilcilikleri olan, 6000 eğitim kurumuna danışmanlık yapan bir eğitim yönetimi kuruluşudur. 2016 yılından beri Hindistan'da okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik bir ödül programı düzenlemektedir. Ödül programı 2018 yılında tüm dünya öğretmenlerine açılmıştır.

Arslan; "Bir öğretmen olarak yaptığınız çalışmaların uluslararası platformda değer görmesi gerçekten gurur verici. Geçtiğimiz hafta Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen görkemli ödül törenine katıldım ve küresel öğretmen ödülünü aldım. Aynı zamanda Öğretmen ve Çoklu Yetkinlik konulu bir panelde de konuşmacı oldum. Hikayem Hindistanlı öğretmenler tarafından çok beğenildi. Geçtiğimiz yıllarda Türk öğretmenler uluslararası yarışmalarda önemli başarılar elde etmeye başladı. Ben de gerek bu ödülle gerekse kazandığım diğer uluslararası ödüllerle ülkeme katkı sağladığım için çok mutluyum. Öğretmen olarak nasıl öğrencilerimizi motive etme görevimiz varsa biz öğretmenlerin de motivasyona ihtiyacı var. Bu anlamda bu ödül yeni çalışmalarım için ilham kaynağım olacaktır. " dedi.

Selçuk Yusuf ARSLAN geçen yıl Kanada'da düzenlenen Küresel Eğitim Değişimi Konferansı'nda Educator Challenge yarışmasında birincilik; Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Uzay Farkındalığı yarışmasında ikincilik, Avrupa Okul Ağı tarafından düzenlenen STEM yarışmasında ikincilik kazanmış ve uluslararası bir çok organizasyonda öğrencileri ile Türkiye'yi temsil etmek başarısı göstermiştir. Öğrencileri 20'den fazla ulusal ve uluslararası proje yarışmasında ödül kazanmıştır. Ayrıca Microsoft tarafından Harikalar Yaratan Öğretmen; Eğitimde En İyiler tarafından Yılın En Sıra Dışı Öğretmeni seçilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber