Başbakan'a hakaret eden Mersinli çiftçi gözaltına alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Haziran 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'de, narenciye üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için protesto ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Ananı da al git' diyerek azarladığı çiftçi 44 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel, bir başka eylemde Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı konuşmada Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Şubat 2006'daki Mersin ziyaretinde yaşanan olayın ardından hakkında ?Başbakana hakaret' suçundan dava açılan ve beraat eden Mustafa Kemal Öncel, 26 Kasım 2006'da Mezitli'de limon üreticilerinin eylemi sırasında yaptığı konuşmada ?Başbakan'a hareket' ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmaya katıldı. Tutuksuz yargılanan Öncel, Mersin 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşma, Öncel'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının saptanması için ertelendi.

Duruşma çıkışınca davayla ilgili bilgi vermek için açıklama yapan Öncel, yargıyla siyasetin karıştırıldığını iddia etti. Çeşitli yerde yaptığı konuşmalarda Başbakan Erdoğan'a hakaret etitği iddiasıyla 5 ayrı dava açılan Öncel, haklarını savunduğu çiftçiler tarafından yalnız bırakıldığını söyledi. ?Çok sinsi planlarla kendisinin bitirilmeye çalışıldığını' ileri süren Öncel, bu konuşmasında da hükümete, Başbakan Erdoğan'a ve AKP'ye ağır sözler sarfetti.

Bu açıklaması polis tarafından savcılığa intikal ettirilen Mustafa Kemal Öncel, bugün savcılığın talimatıyla bir kez daha Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber