Çavuşoğlu: İdlib anlaşması Erdoğan ve Putin'in başarısıdır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, 'İdlib anlaşması sayın Cumhurbaşkanımızın ve sayın Putin'in bir başarısıdır. İran da buna destek verdi.' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2018 21:40, Son Güncelleme : 27 Eylül 2018 21:41
Çavuşoğlu: İdlib anlaşması Erdoğan ve Putin'in başarısıdır

Bakan Çavuşoğlu, Filistin ile ilgili de 'ABD, BM Filistin Mültecilerine Yardım Ajansına yardımları kesti. Bu açığı kapatmak için diğer ülkelerle birlikte çalışıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Almanya ziyareti için ise 'Bu ziyaretin önemli bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz, yeni bir sayfa açmak için.' dedi.

Almanya'nın hemen ardından Fransa'ya geçiyoruz. Sadece Suriye konulu görüşme yapacağız. Oradan da Cenevre'ye geçerek Batı Balkanlar toplantısına katılacağız ki bu çok önemli.

(Kıbrıs konusu) Kıbrıs konusunda burada gayri meşru görüşmeler yaptık. Artık yeni bir müzakareye başlamak için ne için müzakere edececeğimizi konuşup kararlaştırmamız lazım. Bir başarısızlığı daha kimse kabul edemez.

(Filistin konusu) ABD, BM Filistin Mültecilerine Yardım Ajansına yardımları kesti. Bu açığı kapatmak için diğer ülkelerle birlikte çalışıyoruz.

(Erdoğan'ın Almanya ziyareti) Bu ziyaretin önemli bir dönüm noktası olacağını düşünüyoruz, yeni bir sayfa açmak için.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber