THY işçileri greve hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Ahmet Taşdemir, THY ve Teknik AŞ iş yerlerinde uyuşmazlıkla sonuçlanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, 12 bin 500 işçinin ara bulucunun atanmasını beklediğini bildirdi.

Hava-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Taşdemir, THY iş yerlerinde 10 bin, Teknik AŞ iş yerlerinde de 2 bin 500 çalışan olmak üzere toplam 12 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi.

1 Ocak 2007'den itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, mart ayında başlayan görüşmelerde olumlu sonuç alınamadığını belirten Taşdemir, şunları kaydetti:

"THY ve Teknik AŞ iş yerlerinde yılbaşından geçerli olacak toplu iş sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandığı için ara bulucu süreci başladı. THY ve Teknik AŞ'de 12 bin 500 çalışan ara bulucunun atanmasını bekliyor. Şu ana kadar ara bulucu atanmadı. Ara bulucudan da sonuç çıkmayacağını tahmin ediyoruz. THY çalışanları ara bulucudan da sonuç çıkmaması halinde yasal olarak grev kararı alacak. THY çalışanları greve hazırlanıyor."

Turizm sezonunun ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Taşdemir, "Turizm sezonu da iyiye doğru gidiyor. Çalışanlar olarak ülke ekonomisine zarar gelmesini istemiyoruz. Ancak hükümet yetkililerinden, THY iş yerlerinde 21. dönem, Teknik AŞ iş yerlerinde ise birinci dönem toplu iş sözleşmesinin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber