Hızlı tren kazası davası ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pamukova ilçesinin Mekece köyü yakınlarında 41 kişinin öldüğü hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili duruşma, bilirkişi raporunun incelenmesi için ertelendi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez ile kazada kızı İrem Candan'ı kaybeden baba Alaattin Candan katıldı. Tren şefi Köksal Çoşkun ise duruşmada hazır bulunmadı.

Makinistlerin bağlı bulunduğu sendikanın avukatı Salih İkizler, mahkemenin isteği üzerine İstanbul Üniversitesindeki (İU) uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun, isteklerini yansıtmadığını belirterek rapora itiraz etti. İkizler, bilirkişi raporunda mahkemenin istediği hususların dikkate alınmadığını gerekçe göstererek, ''Bu son rapor daha önceki raporların benzeri. Bu nedenle dosyanın başka bilirkişiye gönderilmesini istiyoruz'' dedi.

TCDD avukatı Tuncal Erdoğan ise bilirkişi raporunun kendilerine ulaşmadığını kaydederek ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun tekrar incelenmesi için duruşmayı 20 Temmuza erteledi.

-''TCDD'NİN KUSUR ORANI DAHA FAZLA OLMALIYDI''-

Hızlı tren kazasında kızı İrem Candan'ı kaybeden baba Alaattin Candan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, raporun gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Bilirkişi raporunda TCDD'nin 8'de 4 oranında kusurlu bulunmasının yanlış olduğunu savunan Candan, şöyle konuştu:

''TCDD'nin kusur oranı daha fazla olmalıydı. Ben buradan çıkacak kararı bekliyorum. Eğer karar farklı çıkarsa, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine göndereceğim. Ben çocuğumu gömdüm oraya. TCDD'nin 22 mühendisi var. Hızlandırılmış treni de onlar raylara koymuşlar, onlar bilirkişi olsun ve onlar karar versin. Çocuğumuzu o trene bindirdiğimiz için biz suçlu olalım ve ceza alalım. Başka ne söyleyebilirim ki?''

Makinistlerin avukatı İsmail Gürses ise şunları söyledi:

''Kusurun TCDD'de olduğunu düşündüğümüz için, rapora itiraz etme gereğini hissettik. Sendika, TCDD avukatları ve biz de bu bilirkişi raporunun tekrar incelenmesini talep ettik. Bu konudaki kararı mahkeme 20 Temmuzda yapılacak duruşmada verecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber